پرورش گیاه مورینگا در طبیعت گرمسیری هرمزگان

مدیر شرکت دانش‌بنیان شیراز سبز آبی فعال در زمینه تولید و پرورش گیاه مورینگا و فرآورده‌های آن با اشاره به کاربردها و خواص این گیاه خودرو در استان هرمزگان تاکید کرد که زمینه‌های خوبی برای اشتغال‌آفرینی و رونق کشت و کار براساس این گیاه در مناطق محروم کشور وجود دارد.

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، زهرا حقیقی، مدیر شرکت دانش‌بنیان شیراز سبز آبی در زمینه گیاه مورینگا، گفت: مورینگا ۲۵ برابر بیشتر از اسفناج آهن، ۱۰ برابر  بیشتر از هویج ویتامین آ، ۹ برابر بیشتر از ماست پروتئین، ۱۷ برابر بیشتر از شیر طبیعی کلسیم و ۱۵ برابر بیشتر از موز پتاسیم دارد.  نوشیدن یک فنجان از دمنوش مورینگا بر روی سیستم ایمنی بدن تاثیر بسیار مثبتی می‌گذارد و انواع ویتامین‌ها و املاح مورد نیاز را تامین می‌کند.

وی تصریح کرد: درخت مورینگا؛ بومی بخش‌هایی از آفریقا و آسیا است و به صورت خودرو در استان هرمزگان هم یافت می‌شود؛ اما تولید پرورشی آن هم در فضای باز و هم در گلخانه امکان‌پذیر است.

رئیس شرکت سبز آبی شیراز  خاطرنشان کرد: ما برای اولین بار چای گیاه مورینگا، کپسول مورینگا، روغن برگ، روغن بذر و سایر فرآورده‌های این گیاه را تولید کرده‌ایم که برای بدن بسیار مفید است.

وی با بیان اینکه در حدود پنج سال از تولید محصولات با استفاده از مورینگا در شرکت شیراز سبز آبی می‌گذرد، گفت: با وجود پیگیریهای فراوان در گرفتن برخی مجوزها با مشکلاتی روبه‌رو رو هستیم؛ ولی  تلاش داریم تا دنیا ما را به عنوان تولیدکننده محصولات مورینگا  بشناسد. اکنون هند بزرگترین تولیدکننده محصولات مورینگا است؛ اما متأسفانه محصولاتی که تولید می‌کند از خلوص کافی برخوردار نیست و این نقطه ضعف هند می‌تواند نقطه قوتی برای کشور ما در تولید این محصول باشد.

حقیقی با بیان اینکه اطمینان دارد روزی مورینگا جای خود را در کشور پیدا خواهد کرد، گفت: از دستگاه‌های حمایتی انتظار داریم در شناساندن این محصول به مردم به ما کمک کنند و در گرفتن مجوزها و تسهیلات حمایتی با شرکت‌های دانش‌بنیان همراهی بیشتری داشته باشند.