شیوه‌نامة تعریف و انتخاب پروژه جایگزین خدمت در شرکت‌های دانش بنیان

ویژه دانش‌­آموختگان برتر فناور

نکته مهم  : 

افرادی که پس از طی مراحل امتیاز بندی در سامانه سینا به تایید بنیاد ملی نخبگان رسیده اند، در صورت کسب حداقل 300 امتیاز مجاز به استفاده از این طرح خواهند بود. در صورت کسب امتیاز 300 هماهنگی به منظور تکمیل طرحنامه و تعهدنامه شرکت در سامانه سرباز فناور از طریق مرکز شرکت ها و موسسات دانش بنیان انجام خواهد شد. 

مقدمه

به منظور اجرایی‌سازی بند الف نامه شماره 2213/1/231/20 مورخ 1397/03/13 حسب دستور مقام معظم فرماندهی کل قوا و در راستای اجرایی نمودن بند 1-5 تفاهم نامه همکاری متقابل معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری و ستاد کل نیروهای مسلح به شماره 11/7378 مورخ 1396/10/04 و نامه شماره 11/12902 مورخ 1397/04/19 و همچنین پیرو تفاهم‌نامه همکاری متقابل معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری و مرکز نخبگان و استعدادهای برتر نیروهای مسلح به شماره 3123/1/1612/8 مورخ 1397/05/01، افراد طبق این شیوه‌نامه می‌توانند از تسهیلات خدمت نظام‌وظیفه تخصصی استفاده نمایند.

 

مادّة 1: تعاریف

برای رعایت اختصار تعاریف زیر در این شیوه‌نامه رعایت می‌شود:

الف. مرکز: مرکز شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان معاونت علمی و فنّاوری ریاست جمهوری .

ب. شرکت: شرکت‌هاو مؤسسات دانش­‌بنیان مشمول مزایای قانون «حمایت از شرکت­‌ها و مؤسسات دانش­‌بنیان و تجاری­‌سازی نوآوری و اختراعات» مصوّب مجلس شورای اسلامی مورخ 1389/08/05.

ج ـ. دانش­‌آموخته برتر فناور: هر یک از افرادی که بر اساس شیوه‌نامه «بهره‌مندی دانش‌­آموختگان برتر فناور از تسهیلات خدمت نظام‌وظیفه تخصصی» توسط بنیاد ملی نخبگان برگزیده و به مرکز نخبگان و استعدادهای برتر نیروهای مسلح معرفی می­‌شوند.

 

مادّة 2: شرایط مشمولان

الف. شرایط شرکت:

شرکت متقاضی باید دارای شرایط زیر باشد:

     1. دارای اظهارنامۀ مالیاتی باشد.

     2. فروش کالاها و خدمات شرکت بر مبنای اظهارنامه مالیاتی بیش از یک میلیارد ریال باشد.

 

ب. شرایط دانش آموخته برتر فناور

فرد باید دارای شرایط زیر باشد:

     1. دارای سابقه کاری و تحصیلی مرتبط با پروژه باشد.

     2. فرد با توجه به امتیازبندی پیوست شیوه‌نامه بهره‌­مندی دانش آموختگان برتر فنّاور از تسهیلات خدمت نظام وظیفۀ تخصصی، حداقل 300 امتیاز از مجموع امتیاز علمی و فناورانه را کسب کرده باشد.

     3. پروژه جایگزین خدمت تعریف شده در شرکت دانش‌بنیان باید در راستای حل مشکلات علمی و فنی کالا و خدمات دانش‌بنیان شرکت و یا پیشرفت علمی و فنی کالا و خدمات دانش‌بنیان از طریق تحقیق و توسعه باشد (فعالیت­‌های روتین علمی و فنی، تحقیق و توسعه نیستند).

 

 

مادّة 3: تسهیلات

مشمولان این تسهیلات با معرفی مرکز، دورة خدمت نظام‌وظیفة خود را مشتمل بر «دورة آموزش نظامی» و «اجرای طرح پژوهشی، فنّاورانه» طی کرده و کارت پایان خدمت را با هماهنگی مرکز نخبگان و استعدادهای برتر نیروهای مسلح دریافت می‌کنند.

 

مادّة 4: سهمیۀ شرکت

هر یک از شرکت­های مشمول در صورت دارا بودن شرایط صرفا یک نفر را در هر سال می­توانند با شرایط شیوه نامه معرفی کنند.این سهمیه برای مدت یک سال (سال شمسی) تعیین می‌شود و صرفاً برای همان سال قابل استفاده است.

تبصره 2:با توجه به محدودیت ظرفیت ابلاغی از طرف ستاد کل نیروهای مسلح، افراد بر اساس اولویت زمانی ثبت‌نام و همچنین میزان امتیاز کسب شده، به مرکز نخبگان و استعدادهای برتر نیروهای مسلح معرفی خواهند شد و در صورت اتمام ظرفیت، افراد باید تقاضای جدید خود را در سال آینده ارسال نمایند.

 

مادّة 5: فرایند اجرا

فرایند اجرای این تسهیلات به شرح زیر است:

الف. تعریف و تخصیص پروژه:

     1. در صورتی که فرد دارای شرایط این شیوه‌نامه باشد، از طریق مرکز به مرکز نخبگان و استعدادهای برتر نیروهای مسلح معرفی می‌شود.

     2. مرکز نخبگان و استعدادهای برتر نیروهای مسلح با توجه به پیشنهاد مرکز و سوابق فرد، وی را به مرکز تخصیص خواهد داد.

     3. هزینه نظارت و داوری بر حسن انجام پروژه بر مبنای ابلاغ مرکز توسط شرکت پرداخت می‌شود.

     4. شرکت برای تضمین پرداخت­‌های خود به دانش آموخته فناور موظف است بر اساس میزان حقوق فرد در طول خدمت، چک با مبلغ معین را به عنوان تضمین به کارگزار معاونت علمی و فناوری رییس جمهور تحویل دهد.

     5. معاونت علمی و فناوری رییس جمهور هیچ تعهدی نسبت به پرداخت حقوق، مزایا و بیمه افراد ندارد و تمامی مسئولیت پرداخت‌ها بر مبنای قوانین ستاد کل نیروهای مسلح برعهده شرکت خواهد بود.

     6. فرد متقاضی فرم پیشنهادی را که به تایید مدیر عامل شرکت رسیده است، مطابق «طرح­نامه پروژه‌های تحقیقاتی نخبگان» تکمیل نماید.

     7. فرم پیشنهادی پروژه توسط مرکز، ارزیابی و درصورت تایید به مرکز نخبگان و استعدادهای برتر نیروهای مسلح ارسال خواهد شد.

     8. در صورتی که فرم پیشنهادی نیاز به اصلاح داشته باشد، نظرات اصلاحی داوران به پیشنهاد دهنده طرح اعلام می‌شود تا پس از اصلاح مجددا ارسال و ارزیابی صورت گیرد. ملاک­‌های تایید یا عدم تایید، هم‌راستایی با اولویت‌های مورد نیاز کشور، سطح علمی، پژوهشی و کاربردی فرم پیشنهادی و تناسب حجم کار با حجم نیروی انسانی مورد نیاز می­‌باشد.

     9. در صورت تایید نهایی فرم پیشنهادی از طرف مرکز نخبگان و استعدادهای برتر نیروهای مسلح، فرد از سوی مرکز برای انجام پروژه مورد نظر به شرکت معرفی خواهد شد.

 

ب: اجرای پروژه:

     1. مرکز با توجه به محتوای پروژه، داور و ناظری را برای پروژه مشخص می‌­کند.

     2. شرکت موظف است به صورت سه ماهه گزارش پیشرفت پروژه را برای مرکز و داور ارسال نماید.

     3. در صورت عدم تایید پروژه انجام شده و یا عدم نیاز شرکت به فرد، شرکت باید مستندات کافی را به مرکز ارسال کند.

     4. فرد پس از اجرای کامل پروژه موظف است مستندات لازم را ارائه نموده و پروژه را به تایید داور و ناظر برساند.

     5. در صورتی که کیفیت‌ انجام پروژه و یا حضور و فعالیت فرد در انجام پروژه توسط مرکز احراز نشود، مرکز اقدامات مقتضی را با هماهنگی مرکز نخبگان و استعدادهای برتر نیروهای مسلح انجام خواهد داد.

     6. پس از تایید نهایی اجرای پروژه توسط ناظر و ارزیابی نهایی مرکز، وضعیت انجام پروژه به مرکز نخبگان و استعدادهای برتر نیروهای مسلح ارسال خواهد شد.

     7. فرد و شرکت موظفند ضوابط شیوه‌نامه بهره‌­مندی دانش آموختگان برتر فنّاور از تسهیلات خدمت نظام وظیفۀ تخصصی مصوب بنیاد ملی نخبگان و ضوابط مصوب مرکز نخبگان و استعدادهای برتر و سایر ضوابط ابلاغی ستاد کل نیروهای مسلح و معاونت علمی و فناوری رییس جمهور را رعایت نمایند.

 

مادّة 6: تفسیر مفاد و نظارت

- شرح مواد مسکوت، تفسیر مفاد، طراحی نظام اجرایی شیوهنامه و نظارت بر اجرای صحیح مفاد آیین‌نامه ‌و شیوه‌نامه، بر عهدة مرکز خواهد بود.

- رئیس مرکز مجاز است در طول زمان اجرای شیوه‌نامه، مصادیق دیگر فعالیت علمی و فناورانه و تغییر امتیاز مصادیق موجود را شناسایی و درصورت نهایی شدن، به‌طور دائمی در شیوه‌نامه لحاظ کند.

 

مادّة 7: تصویب و اجرا

این شیوه نامه مشتمل بر یک مقدمه، هفت مادّه و دو تبصره در تاریخ 1398/11/06 به تصویب معاون علمی و فناوری رییس جمهور رسید.