تعداد شرکت های دانش بنیان وسایل، ملزومات و تجهیزات پزشکی
بله، کلیه شرکتها فارغ از میزان فروش اظهارنامهای باید مستندات مالی خود را به صورت کامل ارائه نمایند. تنها شرکتهای فاقد اظهارنامه مالیاتی، نیازی به ارسال مستندات مالی ندارند.
شرکتها میتوانند با مراجعه به کارتابل دانش بنیانی خود در سامانه reg.daneshbonyan.ir، بخش درخواست بررسی مجدد، درخواست خود را در قالب فرم بررسی مجدد (لینک) ارسال نمایند.
درخواستهای ارسالی از سوی شرکت ها در قالبی غیر از فرم بررسی مجدد و بدون توضیحات مبسوط و جامع بر مبنای معیارهای تفصیلی ارزیابی(لینک) و آخرین ویرایش نمونههایی از ارزیابی و سطح بندی کالا و خدمات دانش بنیان (لینک) ترتیب اثر داده نخواهد شد.
بلافاصله پس از نهاییشدن پرونده شرکت در دبیرخانه، در صورت عدم تایید شرکت، توضیحات علت عدم تایید در کارتابل شرکت در سامانه reg.daneshbonyan.ir بخش آرشیو درخواستها/ بخش پیام دبیرخانه قرار داده میشود.
خیر در حال حاضر بررسی درخواست شرکت ها در فرآیند بررسی مجدد فاقد هزینه است.
لازم است شرکت ها آخرین اظهارنامه مالیاتی خود را در سامانه بررسی مجدد به همراه سایر اطلاعات (شامل فرم بررسی مجدد و مستندات) ارسال نمایند. در صورتیکه شرکت فاقد اظهارنامه باشد، در ابتدای فرم بررسی مجدد باید قید شود.
بدیهی است شرکت هایی که در سابقه ارزیابی قبلی خود دارای اظهارنامه مالیاتی بوده اند، باید اظهارنامه را ارائه نمایند.
-
- ارزیابی محصول جدید
- ارزیابی محصول رد شده
- تغییر نوع تایید محصول برای شرکتهایی که بر اساس اظهارنامه مالیاتی فروش بالای 5 میلیارد تومان دارند.
- تغییر شرط فروش
این شرط تنها برای شرکتهای زیر بررسی میشود:
- شرکتهایی که فروش آنها در ارزیابی قبلی زیر 5 میلیارد تومان بوده و بر اساس اظهارنامه مالیاتی میزان فروش کل به بالای 5 میلیارد تومان تغییر کرده است (امکان تغییر وضعیت از حالت نوپا به نوآور یا فناور).
- شرکتهایی که فروش آنها در ارزیابی قبلی بالای 5 میلیارد تومان بوده و بر اساس اظهارنامه مالیاتی همچنان فروش بالای 5 میلیارد تومان دارند و میزان فروش محصولات تاییدی (اعم از محصول تایید با معافیت و بدون معافیت) به بیش از 50% رسیده است (امکان تغییر وضعیت از حالت نوآور به فناور).
در صورتیکه محصول شرکت در حد نمونه آزمایشگاهی، آماده است، باید شرکت فرم درخواست بررسی مجدد را تکمیل و از طریق سامانه reg.daneshbonyan.ir ارسال نماید تا درخواست شرکت در دبیرخانه بررسی شود. در مورد چنین شرکتهایی باید مستندات لازم جهت احراز آماده شدن نمونه آزمایشگاهی (از جمله فیلم، عکس، نتایج آنالیزها و ...) در بخش ضمایم پیوست شود.
در صورتیکه علت عدم تایید محصول، صرفاً عدم ارائه تاییدیه قید شده است، شرکت کافی است تاییدیه اعلامی را از طریق سامانه reg.daneshbonyan.ir (بخش درخواست بررسی مجدد) ارسال نماید تا در دبیرخانه بررسی گردد. نیازی به ارسال فرم درخواست بررسی مجدد نیست.
شرکتها باید ابتدا علت عدم تایید را در کارتابل خود مشاهده کنند.
- در صورتی که علت عدم تایید شرکت به دلیل نداشتن شرط طراحی مبتنی بر تحقیق و توسعه باشد، شرکت باید نسبت به ارسال مستندات فنی تکمیلی اقدام نماید.
- در صورتی که علت عدم تایید شرکت نداشتن شرط سطح فناوری باشد، شرکت باید پس از مطالعه معیار تفصیلی و نمونه سطح بندی حوزه تخصصی محصولات خود، نسبت به ارائه دلایل در قالب فرم درخواست بررسی مجدد اقدام نماید.
پیام مربوط به نداشتن شرط طراحی مبتنی بر تحقیق و توسعه و شرط سطح فناوری به صورت زیر است:
الف- در صورت نداشتن شرط طراحی مبتنی بر تحقیق و توسعه:
" نداشتن طراحی قابل توجه بخش پیچیده محصول یا فرآیند تولید یا تجهیزات تولید"
ب- در صورت نداشتن شرط سطح فناوری:
"عدم انطباق کامل کالاها یا خدمات با «فهرست کالاها و خدمات دانش بنیان» و دارا بودن سطح فناوری بالا"
این دسته از شرکتها میتوانند با مرکز مشاوره دانش بنیان 02191008100 تماس گرفته تا بار دیگر وارد فرایند ارزیابی شوند. نیازی به ارسال فرم درخواست بررسی مجدد در سامانه نیست.
در دو حالت زیر امکان بررسی تغییر شرط فروش وجود دارد:
- برای شرکت هایی که فروش آنها در ارزیابی قبلی زیر 5 میلیارد تومان بوده و بر اساس اظهارنامه مالیاتی 1401 میزان فروش کل به بالای 5 میلیارد تومان تغییر کرده است (امکان تغییر وضعیت از حالت نوپا به نوآور / فناور).
- شرکت هایی که فروش آنها در ارزیابی قبلی بالای 5 میلیارد تومان بوده و بر اساس اظهارنامه مالیاتی 1401 همچنان فروش بالای 5 میلیارد تومان دارند و میزان فروش محصولات تاییدی (اعم از محصول تایید نوع 1 تا نوع 2) به بیش از 50% رسیده است (امکان تغییر وضعیت از حالت نوآور به فناور).
شرکت ها میتواند درخواست بررسی خود را از طریق سامانه reg.daneshbonyan.ir ارسال نمایند. نیازی به ارسال فرم درخواست بررسی مجدد نیست. شرکت صرفاً کافی است در قالب یک نامه اشاره کند که بر اساس آخرین اظهارنامه مالیاتی شرط فروش را داراست، تا دبیرخانه از طریق سامانه بررسی مجدد، مستندات مورد نیاز را اعلام نماید. از جمله موارد مورد نظر دبیرخانه میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- - لیست بیمه ماههای فروردین، مهر و اسفند ناظر به آخرین اظهارنامه مالیاتی
- - آخرین اظهارنامه مالیاتی
- - خروجی تفصیلی سامانه معاملات فصلی فروش
- - خروجی تفصیلی سامانه معاملات فصلی خرید
- - فایل اکسل مربوط به تمامی فاکتورهای فروش ناظر به سال آخرین اظهارنامه مالیاتی (حتماً اطلاعات شرح کالا، تاریخ، شماره فاکتور، مبلغ برای هر فاکتور ذکر شده باشد (اگر در یک فاکتور چندین ردیف فروش وجود دارد، هر ردیف جداگانه در فایل اکسل آورده شود).
- - گزارش حسابرسی مربوط به سال آخرین سال مالی (در سال 1403، شرکتها با فروش بالای 20 میلیارد تومان باید گزارش حسابرسی ارائه نمایند.)
- - فاکتورها / قراردادهای مربوط به محصولات
- - تکمیل اکسل در فرم شماره 2 بررسی مجدد
* در مورد خروجی تفصیلی سامانه معاملات فصلی فروش و خرید، دو نکته قابل توجه است:
- منظور ریز گزارش های خرید و فروش است
- نباید خروجی سامانه، ویرایش شده باشد.
بله، این شرکت ها لازم است برای محصول مورد نظر خود، نسبت به تکمیل فرم درخواست بررسی مجدد در کارتابل خود به آدرس reg.daneshbonyan.ir اقدام نمایند.
باید فرم بررسی مجدد بر مبنای دلیل رد محصول شرکت تکمیل شود و مستندات تکمیلی نیز باید توسط شرکت به صورت کامل در بخش ضمایم سامانه بررسی مجدد بارگذاری شود.
پس از اخذ استعلام از حوزه های فنی تخصصی، در صورت دارا بودن شرایط آیین نامه ای، امکان ورود به فرآیند ارزیابی مجدد برای شرکت وجود دارد. بدیهی است در صورتی که شرکت وارد فرآیند ارزیابی شود، بر اساس آخرین آیین نامه، ارزیابی شرکت انجام می شود.
بله، این شرکت ها لازم است برای محصول یا محصولات مورد نظر خود، نسبت به تکمیل فرم درخواست بررسی مجدد در کارتابل خود به آدرسreg.daneshbonyan.ir اقدام نمایند. ضروری است به کلیه سوالات فرم بررسی مجدد برای محصول یا محصولات جدید ادعایی، بر اساس راهنما تکمیل فرم (لینک)، پاسخ دهی شود. همچنین باید مستندات لازم جهت احراز آماده شدن نمونه آزمایشگاهی (از جمله فیلم، عکس، نتایج آنالیزها و ....) در بخش ضمایم پیوست شود.
پس از اخذ استعلام از حوزه های فنی تخصصی، در صورت دارا بودن شرایط آیین نامه ای، امکان ورود به فرآیند ارزیابی مجدد برای شرکت وجود دارد. بدیهی است در صورتی که شرکت وارد فرآیند ارزیابی شود، بر اساس آخرین آیین نامه ، ارزیابی شرکت انجام می شود.
بله، این شرکت ها باید شرکت فرم درخواست بررسی مجدد را تکمیل و از طریق سامانه reg.daneshbonyan.ir ارسال نمایند تا درخواست شرکت در دبیرخانه بررسی شود. در مورد چنین شرکت هایی ضروری است به کلیه سوالات فرم بررسی مجدد برای محصول جدید ادعایی، بر اساس راهنما تکمیل فرم (لینک)، پاسخ دهی شود. همچنین باید مستندات لازم جهت احراز آماده شدن نمونه آزمایشگاهی (از جمله فیلم، عکس، نتایج آنالیزها و ...) در بخش ضمایم پیوست شود.
در صورتیکه اطلاعات ارسالی توسط شرکت کامل باشد، درخواست شرکت به تیم فنی جدیدی (متفاوت از تیم بررسی کننده قبلی) ارسال خواهد شد. تیم فنی با شرکت جلسه مجازی (آنلاین) برگزار خواهند کرد و بر اساس مستندات ارسالی و جلسه برگزار شده، نتیجه جمع بندی از طریق سامانه به شرکت اعلام میشود.
از زمانی که هر شرکت درخواست خود را در سامانه بررسی مجدد ثبت مینماید، حداکثر 45 روز کاری طول میکشد تا پرونده شرکت بطور کامل بررسی شده و نحوه ارجاع مجدد یا عدم ارجاع شرکت برای ارزیابی مجدد مشخص شود.
نتیجه بررسی مجدد سه حالت دارد:
- موافقت با درخواست شرکت و اعمال تغییرات مورد پذیرش توسط دبیرخانه در کارتابل شرکت (در این حالت دسترسی شرکت در سامانه بازگشایی میشود و شرکت باید اقدام به بروزرسانی اطلاعات و ارسال درخواست ارزیابی از طریق کارتابل خود نماید. پس از دریافت درخواست شرکت در سامانه ارزیابی، تغییرات از سوی دبیرخانه در کارتابل شرکت اعمال میشود.)
- موافقت با درخواست شرکت و نیاز به ارزیابی مجدد شرکت در فرایند ارزیابی (در این حالت دسترسی شرکت در سامانه بازگشایی میشود و شرکت باید اقدام به بروزرسانی اطلاعات و ارسال درخواست ارزیابی از طریق کارتابل خود نماید.)
- عدم موافقت با درخواست شرکت (در این حالت نظر تیم فنی جدید بررسی کننده از طریق سامانه به شرکت اعلام میشود.)
پژوهش های حوزه علوم انسانی صرفاً در صورتی قابلیت تایید دارند که همزمان دو مورد زیر برآورد شود:
• محصول در فهرست کالا/ خدمات دانش بنیان موجود باشد مشروط به دارا بودن کلیه معیارهای ماده 1 (مرحله تولید، سطح فناوری و تسلط بر دانش فنی)
• نیازمند انجام طراحی های قابل توجه باشد و خروجی آن در قالب یک محصول نظیر نرم افزار، انیمیشن و ... قابلیت فروش داشته باشد.
لازمه تایید این دسته از شرکت ها ارائه گواهی تایید صلاحیت از دفتر توسعه زیرساخت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان است.
شرکت از فهرست شرکتهای دانش بنیان خارج خواهد شد.
طرح اولیهای از محصول جدید مرتبط با توانمندیهای فناورانه یا محصولات تایید شده شرکت دانشبنیان است.
• پروژه مهندسی، پیمانکاری و ساخت (EPC) که کمتر از 10 درصد از قیمت قرارداد پروژه در بخش طراحی مفهومی و تفصیلی حائز همه معیارهای ماده (1) باشد.
• خدمات تجاری سازی
• خدمات آزمایشگاهی
• فرآیندهای حائز شرایط ماده (1) که منجر به تولید محصولات غیردانش بنیان می شوند.
کالایی که به مرحله تولید و فروش رسیده باشد و کلیه مجوز ها، تاییدیه ها و استانداردهای لازم مورد نظر دبیرخانه متناسب با حوزه فناوری کالا را اخذ کرده باشند.
کالاها و خدمات دانشبنیان مورد تأیید باید همزمان حائز سه شرط زیر باشد:
- مرحله تولید
- سطح فناوری
- تسلط بر دانش فنی
محصولات ارائه شده باید در حوزه فناوریهای برتر باشند به این معنا که دانش فنی طراحی و ساخت یادانش فنی فرایند تولید محصول از متوسط سطح فناوری های موجود در کشور بالاتر بوده و دستیابی به آن مستلزم انجام تحقیق و توسعه توسط یک تیم فنی خبره باشد. محصولات دارای سطح فناوری قابلپذیرش، در قالب فهرست کالاها و خدمات دانشبنیان توسط دبیرخانه تدوین و منتشر میشود.
شرکت باید حداقل در یکی از موارد زیر ناظر به دانش طراحی، تسلط داشته باشد:
الف- طراحی زیرسیستم اصلی کالا و خدمت
ب- طراحی یکپارچهسازی كالا و خدمت
ج- طراحی فرایند (یا تجهیزات) تولید کالا و خدمت، مشروط به پیچیده بودن این فرایند (یا تجهیزات تولید)
طراحی محصول یا فرایند یا تجهیزات تولید، باید بر اساس یک یا ترکیبی از روش های زیر، انجام شده باشد:
1- طراحی داخلی: طراحی صورت گرفته، مبتنی بر ایده و فعالیت های تحقیق و توسعه شرکت، انجام شده باشد.
2- مهندسی معکوس: طراحی صورت گرفته، مبتنی بر فعالیت های تحقیق و توسعه روی محصولی که قبلاً توسط افراد یا شرکتهای دیگر تولید شده است، انجام شده باشد. بدیهی است مهندسی معکوس با کپی سازی متفاوت است. در مهندسی معکوس، هدف استخراج دانش های نهفته در طراحی و چینش اجزا و همچنین مواد و قطعات بکار رفته در محصول اصلی توسط تیم طراحی و مهندسی خبره است.
3- انتقال فناوری به همراه ایجاد تغییرات اساسی: شرکت ابتدا دانش فنی را از طریق انتقال فناوری از مجموعه¬های بیرون از شرکت (از طریق خرید لیسانس، کلید در دست، خرید تجهیزات، دریافت آموزش از شرکتهای دارنده دانش فنی و...) وارد کرده و در ادامه با انجام تحقیق، طراحی و توسعه، موفق به ایجاد تغییرات اساسی در محصول یا فرایند (تجهیزات) پیچیده تولید، شده است.
در تمامی موارد 1 تا 3، لازم است شرکت به دانش فنی و منطق طراحی (دانش چرایی)، دست یافته و مسلط باشد.
فهرستی از محصولات شامل کالاها و خدمات فناورانه برخوردار از فناوریهای برتر نسبت به تراز متوسط فناوریهای موجود در کشور است که بر اساس ضوابط شورای راهبری فناوریها و تولیدات دانشبنیان توسط دبیرخانه تدوین، بهروزرسانی و منتشر میگردد. در تدوین این فهرست علاوه بر ملاحظات سطح فناوری، محصولات و خدمات فناورانه و نوآورانه مرتبط با اولویت های راهبردی و ملی و مزیت های رقابتی بخش های اصلی اقتصادی کشور مورد توجه قرار میگیرد.
باتوجهبه پیشرفت مستمر فناوری، فهرست کالاها و خدمات دانشبنیان بهصورت مداوم بهروزرسانی میشود، بااینحال ممکن است برخی از محصولات علیرغم سطح فناوری بالا، هنوز به فهرست اضافه نشده باشند؛ لذا درصورتیکه محصول شرکت دارای سطح فناوری است و شرکت تصور میکند شرایط ماده (1) آییننامه ارزیابی شرکتها و مؤسسات دانشبنیان را دارد، میتواند تقاضای دانشبنیان شدن را از طریق ثبتنام در سامانه ارزیابی اعلام نماید.
لازم به ذکر است، معیارهای ماده (1)، بهصورت تفصیلی و عملیاتی در بسیاری از حوزهها تبیین شدهاند (لینک دسترسی) که شرکتها جهت سنجش کالاها و خدمات محصولات خود با معیارهای دانشبنیان، از آنها استفاده نمایند.
با توجه به اینکه فهرست کالا و خدمات دانش بنیان به صورت دوره ای بهروزرسانی میشود و یکی از شاخصهای به روزرسانی، سطح فناوری کل کشور در هر حوزه است، در صورتی که در این بهروزرسانیها، کلیه محصولات و خدمات دانش بنیان تایید شده یک شرکت از فهرست خارج شود، آن شرکت به مدت سه سال از زمان آخرین تایید یا یک سال از زمان آخرین بهروزرسانی (هرکدام که بیشتر باشد) فرصت دارد تا کالا/ خدمات جدیدی را که در فهرست کالا و خدمات دانش بنیان موجود است، برای ارزیابی ارایه نماید. در غیر این صورت آن شرکت از فهرست شرکت های دانش بنیان خارج خواهد شد.
درصورتیکه شرکت، مجری پروژه مهندسی، پیمانکاری و ساخت (EPC) باشد، اگر حداقل 5 درصد از قیمت قرارداد پروژه در بخش طراحی مفهومی و تفصیلی حائز همه معیارهای ماده (1) بوده و حداقل 10 درصد از تجهیزات خریداری شده از شرکتهای دانشبنیان تامین شده باشد، خدمات شرکت متقاضی تأیید می شود.
شرکت باید دانش فنی محصول را عمدتاً بهصورت داخلی توسعه داده باشد به این معنا که بخش عمده دانش فنی طراحی یا ساخت (حداقل در حد نمونه آزمایشگاهی)، مبتنی بر ایده و فعالیتهای تحقیق و توسعه و از طریق توانمندیهای فنی خود شرکت حاصل شده باشد.
شرکت باید دانش فنی مربوط به طراحی یا ساخت (حداقل در حد نمونه آزمایشگاهی) محصولی که قبلا توسط افراد یا شرکت های دیگر تولیدشده است را به صورت نسبتاً کاملی از طریق فرآیند مهندسی معکوس کسب کرده باشد.
اگر شرکت دانش فنی محصول یا فرایند پیچیده تولید را از مجموعههای بیرونی (از طریق روشهایی نظیر خرید لیسانس، کلید در دست، خرید تجهیزات و...) کسب کرده باشد، برای تسلط بر دانش فنی محصول باید با انجام تحقیق و توسعه و طراحی، موفق به ایجاد تغییرات اساسی در محصول یا فرایند (تجهیزات) پیچیده تولید، شده باشد تا تأیید گردد.
دبیرخانه میتواند شرط تسلط بر دانش فنی را با توجه به حوزه فناوری از طریق تعدادی از نشانگرهای اثباتکنندهی دانش فنی از قبیل موارد ذیل احراز نماید. سنجش این موارد در ارتباط با محصول مورد ارزیابی صورت میپذیرد:
• هزینه کرد تحقیق و توسعه
• تعداد نیروی انسانی فعال در حوزه تحقیق و توسعه شرکت
• برخورداری از مشتری تخصصی پایدار (تعداد مشتری، مدت و تناوب فروش به هر کدام)
• میزان جذب سرمایه از شرکتهای بزرگ
• میزان سرمایه گذاری در تیم های فناور و شرکتهای دانش¬بنیان
• انعقاد قراردادهای همکاری فناورانه با سایر شرکتها یا دانشگاه¬ها
• داشتن ثبت اختراع بینالمللی تأیید شده نهایی (گرنت شده)
• دارابودن استانداردهای تخصصی و تأییدیههای عملکرد
شرط تسلط بر دانش فنی برای محصولات موجود در فهرست کالا و خدمات دانش بنیان، با داشتن تیم تحقیق و توسعه یا سهامداران مشابه، صرفاً برای یک شرکت قابلتأیید است؛ بنابراین درصورتیکه شرکت، محصول مورد ارزیابی را قبلاً در شرکت دیگری به تأیید دانش بنیان رسانده باشد، شرط تسلط بر دانش فنی محصول فوق الذکر با تیم تحقیق و توسعه یا سهامداران مشابه، قابلتأیید نخواهد بود.
درصورتیکه شرکتهای دانش بنیان، درخواست انتقال محصول دانش بنیان خود به شرکت دیگری را داشته باشند، باید درخواست خود را از طریق نامه رسمی و امضا شده توسط همة سهامداران شرکت مبدأ ارائه نمایند. موضوع درخواست توسط دبیرخانه باتوجهبه وضعیت شرکت مبدأ و مقصد بررسی می شود. دبیرخانه پس از بررسی مستندات ارسالی و علت انتقال محصول، می تواند با این مسئله موافقت نماید. بدیهی است در صورت انجام این کار، محصول موردنظر از فهرست محصولات مورد تأیید برای شرکت مبدأ، حذف می شود و لذا ممکن است منجر به تغییر وضعیت شرکت مبدأ از نظر دانش بنیانی (تأیید/عدم تأیید) و نوع آن شود.
شرکتهای دانشبنیان شامل 3 دسته نوپا، فناور و نوآور میباشند. این شرکت ها باید علاوه بر دارا بودن کلیه معیارهای ماده 1 (مرحله تولید، سطح فناوری و تسلط بر دانش فنی) دارای معیارهای اختصاصی درج شده در تعاریف هر دسته نیز باشند.
شرکت های فعال در حوزه تحقیق، طراحی و توسعه کالاها و خدمات فناورانه که هنوز از نظر کسب و کاری و اقتصادی به بلوغ کافی دست پیدا نکرده اند، در صورت احراز تمامی شرایط زیر به عنوان "شرکت دانش بنیان نوپا" تایید میشوند:
• شرکت حداقل یک محصول در مقیاس نمونه آزمایشگاهی مطابق با فهرست کالاها و خدمات دانش بنیان، مشروط به دارا بودن تمامی معیارهای ماده 1، ساخته و ارائه نماید.
• درآمد عملیاتی در آخرین اظهارنامه مالیاتی شرکت کمتر از 50 میلیارد ریال باشد.
• شرکت برنامه رشد خود را ارائه نموده و در فرآیند ارزیابی به تایید دبیرخانه برساند.
5 سال
خیر، شرکتهای فاقد اظهارنامه مالیاتی صرفاً یک سال از زمان اولین تأیید فرصت خواهند داشت تا اظهارنامه مالیاتی خود را به دبیرخانه ارائه نمایند.
شرکتهای نوپا لازم است گزارش پیشرفت برنامه رشد خود را به صورت سالانه به دبیرخانه ارائه دهند و پس از گذشت حداکثر 5 سال از زمان دریافت تأییدیه نوپا، معیارهای "شرکتهای دانشبنیان نوآور" یا "شرکتهای دانشبنیان فناور" را کسب نمایند. در صورت عدم کسب این معیارها، شرکت از فهرست شرکتهای دانش بنیان خارج می شود. بنا برتشخیص دبیرخانه، مدت زمان مندرج در این بند، صرفاً تا 5 سال دیگر و بهصورت سالانه بر اساس ارزیابی برنامه رشد شرکت قابل تمدید خواهد بود.
شرکت های فعال در حوزه تولید و توسعه کالاها و خدمات فناورانه و نوآورانه که از نظر کسب و کاری و اقتصادی به بلوغ کافی دست پیدا کرده اند، در صورت احراز تمامی شرایط زیر به عنوان "شرکت دانش بنیان نوآور" تایید میشوند:
• شرکت دارای تولید تجاری حداقل یک کالا/خدمت دانش بنیان، مشروط به دارا بودن تمامی معیارهای ماده 1 باشد.
• درآمد عملیاتی در آخرین اظهارنامه مالیاتی شرکت باید بیش از 50 میلیارد ریال باشد.
• شرکت باید برنامه رشد خود را ارائه کند و گزارش پیشرفت آن را به صورت سالانه به تایید دبیرخانه برساند.
• سهم فروش کالاها/خدمات دانش بنیان شرکت از فروش کل شرکت کمتر از 50 درصد باشد.
درصورتیکه شرکت دانشبنیان نوآور شرط درآمد اظهارنامه مالیاتی را از دست بدهد، به دسته "شرکتهای دانشبنیان نوپا" منتقل خواهد شد. در این شرایط شرکتها تنها دو سال فرصت دارند تا بتوانند مجدداً شرایط "شرکتهای دانشبنیان نوآور" یا "شرکتهای دانش بنیان فناور" را کسب نمایند. این انتقال تنها یکبار انجام شده و در صورت تکرار شرایط فوق یا عدم ارتقاء به دسته بالاتر، شرکت از فهرست شرکتهای دانش بنیان خارج خواهد شد.
شرکت های فعال در حوزه تولید و توسعه کالاها و خدمات فناورانه که از نظر کسب و کاری و اقتصادی به بلوغ کافی دست پیدا کرده اند، در صورت احراز تمامی شرایط زیر به عنوان "شرکت دانشبنیان فناور" تایید میشوند:
• شرکت دارای تولید تجاری حداقل یک کالا/خدمت دانش بنیان، مشروط به دارا بودن تمامی معیارهای ماده 1 باشد.
• درآمد عملیاتی در آخرین اظهارنامه مالیاتی شرکت باید بیش از 50 میلیارد ریال باشد.
• شرکت باید حداقل 10 نفر نیروی بیمه شده تمام وقت داشته باشد.
• سهم فروش کالاها/خدمات دانشبنیان شرکت از فروش کل حداقل 50 درصد باشد.
• شرکت باید برنامه رشد خود را ارائه کند و گزارش پیشرفت آن را به صورت سالانه به تایید دبیرخانه برساند.
تأییدیه دانشبنیان "شرکتهای دانش بنیان نوآور" یا "شرکتهای دانش بنیان فناور" برای استفاده از مزایای قانون، باتوجهبه شاخص های ماده 1 بهصورت دوره ای و هر سه سال یکبار ارزیابی شده و در صورت عدم احراز شرایط درج شده، آن شرکت از فهرست شرکتهای دانشبنیان خارج خواهد شد.
درصورتیکه شرکت دانش بنیان فناور یکی از دو شرط درآمد عملیاتی اظهارنامه و بیمه کارکنان در ماده 5 را از دست بدهد، بنا به تشخیص دبیرخانه و بر اساس دلایل ارائه شده توسط شرکت، آن شرکت می تواند یک سال دیگر بهعنوان شرکت دانش¬بنیان فناور فعالیت نماید. درصورتیکه شرکت پس از گذشت یک سال شرایط شرکتهای فناور را کسب ننماید، به دسته "شرکتهای دانش بنیان نوپا" یا "شرکتهای دانش بنیان نوآور" منتقل خواهد شد. در این شرایط شرکت تنها دو سال فرصت دارد تا بتواند مجدداً شرایط "شرکتهای دانش بنیان فناور" را کسب نماید. این انتقال تنها یکبار انجام شده و در صورت تکرار شرایط فوق یا عدم ارتقاء به دسته فناور، شرکت از فهرست شرکتهای دانش بنیان خارج خواهد شد.
در صورتی که شرکت دانش بنیان فناور به صورت همزمان دو شرط درآمد عملیلتی در اظهارنامه و بیمه کارکنان ماده 5 را از دست بدهد، به دسته "شرکت های دانش بنیان نوپا" منتقل خواهد شد. در این شرایط شرکت تنها دو سال فرصت دارد تا بتواند مجدداً شرایط "شرکت های دانش بنیان نوآور" یا "شرکت های دانش بنیان فناور" را کسب نماید. این انتقال تنها یک بار انجام شده و در صورت تکرار شرایط فوق یا عدم ارتقاء به دسته بالاتر، شرکت از فهرست شرکت های دانش بنیان خارج خواهد شد
خیر، تنها محصولاتی که بهعنوان محصولات دانشبنیان تأیید میشوند مشمول حمایتهای قانون هستند. این محصولات از طریق کارتابل شرکتهای تأیید شده، قابلمشاهده هستند.
در شرکت¬های نوپا در مواردی که دستیابی به نمونه اولیه محصول یا خدمت، مستلزم تحقیق و توسعه مستمر در بازه زمانی بیش از یک سال است، درصورتیکه شرکت به مدت حداقل 6 ماه تا زمان ارزیابی دارای حداقل دو شرط از شرایط زیر باشد، موضوع بهعنوان یک محصول دانش بنیان پذیرفته می شود. محصول در صورت عدم کسب معیارهای ماده 1 پس از مدت زمان دو سال، عدم تأیید می شود. تشخیص تحقق شرایط فوق با دبیرخانه است.
• برنامه تحقیق و توسعه متمرکز داشته و حداقل 50 درصد هزینه شرکت صرف تحقیق در توسعه محصول هدف شده باشد.
• حداقل 50 درصد از نیروی انسانی شرکت بهصورت تخصصی در تحقیقات مرتبط با موضوع فعالیت داشته است.
• شرکت موفق به اخذ گرنت¬های علمی و فناوری یا قراردادهای رسمی پژوهشی با اسناد مثبته تراکنش مالی واقعی از نهادهای دولتی یا مراکز معتبر در موضوع محصول هدف شده است.
حمایتهای موردنظر قانون، صرفاً برای توسعه و تولید کالاها و خدمات دانشبنیان تأیید شده، خواهد بود.
شرکتهای تأیید شده بهمنظور استفاده از حمایتها و تسهیلات مدنظر قانون، علاوه بر معیارهای ماده 1 باید معیارهای خاص حمایت و تسهیلات درخواستی را احراز نماید. میزان حمایتهایی كه به هر دسته از شرکتها تعلق میگیرد، از سوی كارگروه یا سایر مراجع ذیصلاح تعیین میشود.
چنانچه شرکتهای دانشبنیان، متقاضی استفاده از انواع حمایتها برای توسعه محصول جدید خود باشند، محصول جدید آن ها در قالب نمونه جدید توسط دبیرخانه بررسی و در صورت دارابودن شرایط تأیید می شود.
حمایت مالیاتی از کلیه شرکتهای دانش بنیان مطابق مصوبات شورای راهبری فناوریها و تولیدات دانشبنیان خواهد بود.
خیر، در حالت های زیر محصول می تواند از فهرست محصولات تایید شده شرکت خارج شود:
• در صورتی که در زمان تمدید یا ارزیابی دوره¬ای بنا به تشخیص دبیرخانه، محصول یکی از شروط ماده 1 (مرحله تولید، سطح فناوری و تسلط بر دانش فنی) را از دست دهد.
• درصورتیکه عدم تحقق اهداف مصوب تعیین شده در برنامه رشد شرکت در مورد کالاها/خدمات دانشبنیان تأیید شده.
باتوجهبه اینکه فهرست کالا و خدمات دانشبنیان بهصورت دوره ای به روزرسانی می شود و یکی از شاخص¬های به¬روزرسانی، سطح فناوری کل کشور در هر حوزه است، درصورتیکه در این بهروزرسانی ها، کلیه محصولات و خدمات دانشبنیان تأیید شده یک شرکت از فهرست خارج شود، آن شرکت به مدت سه سال از زمان آخرین تأیید یا یک سال از زمان آخرین به¬روزرسانی (هرکدام که بیشتر باشد) فرصت دارد تا کالا/ خدمات جدیدی را که در فهرست کالا و خدمات دانشبنیان موجود است، برای ارزیابی ارائه نماید. در غیر این صورت آن شرکت از فهرست شرکتهای دانشبنیان خارج خواهد شد.
ناظر به فرآیند ارزیابی: درصورتیکه اهداف مصوب تعیین شده در برنامه رشد شرکت در مورد کالاها/خدمات دانشبنیان تأیید شده محقق نشود، دبیرخانه می تواند آن محصول را از فهرست محصولات دانشبنیان شرکت خارج نماید.
ناظر به فرآیند حمایت: شرکتهای دانشبنیان سالانه بر مبنای شاخصهای رشد مصوب دبیرخانه از قبیل سهم فروش دانشبنیان، تعداد نیروی انسانی بیمه شده و سایر شاخصهای اعلامی از سوی دبیرخانه، رتبهبندی شده و متناظر با امتیاز کسب شده، میتوانند از حمایتهای ذیل قانون بهرهمند شوند. در صورت نرسیدن شرکت به اهداف برنامه رشد مصوب خود، حمایت ها محدود و در صورت لزوم تا زمان تحقق اهداف توافق شده، قطع خواهد شد.
پرونده شرکتهایی كه در عمل به تعهدات خود دارای سابقه سوء هستند (در زمینه بازپرداخت تسهیلات، سوءاستفاده از حمایتهایی از قبیل مالیات، بیمه و...)، شامل بررسی ذیل آیین نامه ارزیابی نمی شوند و در صورت هرگونه تخلف شرکت در استفاده از حمایتهای قانون برای مقاصد دیگر، ضمن محرومیت از استفاده مجدد از این حمایتها، مشمول مجازاتهای مطابق موضوع ماده 11 قانون حمایت ها می شود.
در بررسی این مورد در دبیرخانه، منظور از شرکت زایشی، شرکتی است که بیش از 34 درصد مالکیت آن در اختیار شرکت مادر باشد.
در صورت وجود شواهدی مبنی بر عدول شرکت از معیارهای ارزیابی، دبیرخانه می تواند شرکت تایید شده را بر مبنای معیارهای این آییننامه و سایر مصوبات کارگروه، مورد ارزیابی مجدد قرار داده و بعد از مشخص شدن نتیجه ارزیابی، اقدامات لازم را برای تایید یا عدم تایید شرکت به عمل آورد.
خدمات به صورت مجزا مورد ارزیابی قرار می گیرند و درصورتیکه دارای کلیه معیارهای ماده 1 باشند، قابلیت بررسی خواهند داشت.
مشابه بررسی سایر خدمات لازم است شرکت های حوزه تجاری سازی اسناد فروش (اعم از فروش فاکتوری یا قرارداد) ارائه دهند.
بله، در صورتی که میزان مالکیت شرکتهای دولتی، مؤسسات نهادهای عمومی غیردولتی و نیز شرکتها و مؤسساتی که کمتر از پنجاه درصد (50%) باشد.
خیر خدمات آموزشی واجد شرایط آیین نامه دانش بنیان نمی باشد.
نمونه اولیهای از محصول است که در محیط آزمایشگاهی کارکردهای اصلی محصول نهایی را داشته باشد و شرکت تلاش می¬کند با انجام آزمایش¬ها و طراحی¬های بیشتر، اشکالات آن را برطرف کند، اگرچه ممکن است هنوز محصول نهایی ساخته نشده باشد.
تا اطلاعات مشخص کلی، اطلاعات مالی، محل های استقرار، هیئت مدیره، سهامداران، منابع انسانی و بارگذاری برخی اسناد بعد از ارسال درخواست ارزیابی شرکت در بخش پرونده شرکت قابلیت ویرایش و بهروزرسانی دارد.
شرکت پس از تکمیل اطلاعات و ارسال نهایی، در مرحله بررسی اولیه قرار میگیرد، در صورت عدم وجود مشکل در مدارک، پرونده شرکت به کارگزار ارزیابی مربوطه ارجاع میشود. فرآیند ارزیابی از مرحله ارجاع به کارگزار تا تعیین تکلیف شدن پرونده شرکت، به طور متوسط 3 ماه به طول میانجامد، اگر نتیجه نهایی ارزیابی پس از گذشت زمان 3 ماه، به شرکت متقاضی اطلاعرسانی نگردید، شرکت میتواند از طریق مرکز مشاوره دانشبنیان (02191008100) از روند پرونده خود مطلع گردد.
در تمامی این مراحل، هر گونه تغییری در وضعیت شرکت ایجاد شود، از طریق پیامک و همچنین از طریق ارسال پیام به کارتابل شرکت (در قسمت آرشیو درخواستهای ارسالی سامانه)، اطلاع رسانی خواهد شد. در صورتی که مدارک شرکت دچار مشکل و نقص باشد، موارد اصلاحی به شرکت از همین طریق اطلاع رسانی خواهد شد.
شرکت میتواند در هر مرحلهای آدرس و شماره تلفن جدید را در کارتابل خود در بخش«پرونده شرکت» فرم «محل استقرار» وارد و ذخیره نماید.
بله بلامانع است. مدیر مالی شرکت میتواند مدیر عامل باشد.
پس از تماس با مرکز مشاوره دانشبنیان (02191008100) لازم است اطلاعات تکمیلی در مورد شرکت خود ارائه دهد تا در صورت صحت اطلاعات ارائه شده توسط فرد، هویت وی بعنوان رابط شرکت احراز گردد و پس از آن شماره همراه شرکت تغییر مییابد.
ساير اطلاعات لازم را وارد كرده و ذخيره كند. هر زمان موفق به احراز شرايط مورد نظر شد، به سامانه برگشته و اطلاعات خود را كامل كند.
نیازی به تحویل اسناد به صورت حضوری به مرکز شرکتها و موسسات دانشبنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری وجود ندارد و مشاوره تنها از طریق تلفنهای اعلام شده مرکز مشاوره 02191008100 صورت میپذیرد.
شرکتهایی که اطلاعات آنها محرمانه یا نظامی میباشد به هیچ وجه نباید اطلاعات خود را در سامانه MY.daneshbonyan.ir وارد کنند و باید با مرکز مشاوره دانشبنیان (02191008100) یا دبیرخانه کارگروه تماس بگیرند تا راهنمایی لازم انجام شود.
مدارك لازم براي ارسال از طريق سامانه در جدول زير آورده شده است:
شرکت هایی که به عنوان نوپا، نوآور و فناور به تایید کارگروه میرسند بعد از گذشت مدت اعتبار تعیین شده، مجدداً براساس آخرین آییننامه و قوانین ارزیابی مورد بررسی قرار میگیرند.
نیازی به تماس و پیگیری از سوی شرکت نمیباشد. در زمان مقررشده برای تمدید، شرکت وارد فرآیند تمدید گردیده و به شرکت اطلاعرسانی صورت میگیرد. البته دبیرخانه کارگروه مجاز است زودتر از زمان مقررشده نیز شرکت ها را وارد فرایند تمدید نماید.
شرکتهایی که بهعنوان نوپا، نوآور و فناور به تأیید شدهاند بعد از گذشت مدت اعتبار تعیین شده، مجدداً بر اساس آخرین آییننامه و قوانین ارزیابی مورد بررسی قرار میگیرند.
دسترسی ثبتنام برای شرکتهای نوپا بعد از گذشت پنج سال و برای شرکتهای نوآور و فناور پس از سه سال از تاریخ تأیید یا به تشخیص دبیرخانه کارگروه شرکتها و مؤسسات دانشبنیان باز خواهد شد. نیازی به تماس و پیگیری از سوی شرکتها نمیباشد و هر زمان شرکت وارد فرایند تمدید گردید، به شرکت از طریق پیامک اطلاعرسانی صورت میگیرد. شرکت موظف است در مدت یک هفته نسبت به بهروزرسانی اطلاعات کارتابل خود اقدام و درخواست جدید ارزیابی را به دبیرخانه کارگروه شرکتها و مؤسسات دانشبنیان ارسال نماید.
شرکتها در فرایند تمدید بر اساس آخرین آییننامه ارزیابی شرکتها و مؤسسات دانشبنیان بررسی میگردند.
بله تا زمان نهاییشدن نتیجه ارزیابی، نتیجه قبلی معتبر است و شرکت میتواند از تسهیلات دانشبنیان استفاده نماید.
در صورت عدم همکاری شرکتها در ارائه مدارک لازم به کارشناسان فنی کارگزاران ارزیابی، شرکت عدم تأیید شده و از لیست شرکتهای دانشبنیان خارج میگردد.
فرایند ارزیابی شرکتهای متقاضی شامل مراحل زیر است:
شرکت متقاضی در سامانه ارزیابی شرکتها و مؤسسات دانشبنیان (https://my.daneshbonyan.ir/) ثبتنام مینماید.
دبیرخانه پس از بررسی حوزه فناوری محصولات شرکت، آن را به کارگزار جهت ارزیابی ارجاع میدهد.
کارگزار پس از ارزیابی شرکت متقاضی، نتیجه ارزیابی را در سامانه مربوط به دبیرخانه ارسال میکند.
دبیرخانه پس از بررسی اجرای صحیح فرایند ارزیابی و تطبیق با آییننامه، نتیجه را به شرکت اعلام میکند.
نهایتاً نتیجه بررسی دانشبنیان بودن شرکت متقاضی، در کارتابل شرکت قسمت «آرشیو درخواستها» قابل مشاهده میباشد.
شرکتهایی که قبلاً تأیید شدهاند و بعد از مدتی محصول جدیدی را به محصولات تولیدی خود اضافه نمودهاند، لازم است برای محصول یا محصولات موردنظر خود، نسبت به تکمیل فرم درخواست بررسی مجدد در کارتابل خود به آدرسhttps://my.daneshbonyan.ir اقدام نمایند. ضروری است به کلیه سؤالات فرم بررسی مجدد برای محصول یا محصولات جدید ادعایی، بر اساس راهنما تکمیل فرم (لینک)، پاسخ دهی شود. همچنین باید مستندات لازم جهت احراز آمادهشدن نمونه آزمایشگاهی (از جمله فیلم، عکس، نتایج آنالیزها و...) در بخش ضمائم پیوست شود.
پس از اخذ استعلام از حوزه های فنی تخصصی، در صورت دارا بودن شرایط آیین نامه ای، امکان ورود به فرآیند ارزیابی مجدد برای شرکت وجود دارد. بدیهی است در صورتی که شرکت وارد فرآیند ارزیابی شود، بر اساس آخرین آیین نامه ، ارزیابی شرکت انجام می شود.
شرکتهای نوپا لازم است گزارش پیشرفت برنامه رشد خود را به صورت سالانه به دبیرخانه ارائه دهند و پس از گذشت حداکثر 5 سال از زمان دریافت تاییدیه نوپا، معیارهای "شرکتهای دانشبنیان نوآور" یا "شرکتهای دانشبنیان فناور" را کسب نمایند. در صورت عدم کسب این معیارها، شرکت از فهرست شرکتهای دانش بنیان خارج می شود. بنا برتشخیص دبیرخانه، مدت زمان مندرج در این بند، صرفاً تا 5 سال دیگر و به صورت سالانه بر اساس ارزیابی برنامه رشد شرکت قابل تمدید خواهد بود.
تاییدیه دانشبنیان "شرکت های دانش بنیان نوآور" یا "شرکت های دانش بنیان فناور" برای استفاده از مزایای قانون، با توجه به شاخص های ماده 1 به صورت دوره ای و هر سه سال یکبار ارزیابی شده و در صورت عدم احراز شرایط درج شده، آن شرکت از فهرست شرکتهای دانشبنیان خارج خواهند شد.
در صورتی که شرکت دانش بنیان نوآور شرط 4-2 ذکر شده در ماده 4 را از دست بدهد، به دسته "شرکت های دانش بنیان نوپا" منتقل خواهد شد. در این شرایط شرکت ها تنها دو سال فرصت دارند تا بتوانند مجدداً شرایط "شرکت های دانش بنیان نوآور" یا "شرکت های دانش بنیان فناور" را کسب نمایند. این انتقال تنها یک بار انجام شده و در صورت تکرار شرایط فوق یا عدم ارتقاء به دسته بالاتر، شرکت از فهرست شرکت های دانش بنیان خارج خواهد شد.
در صورتی که شرکت دانش بنیان فناور یکی از دو شرط 5-2 و 5-3 ذکر شده در ماده 5 را از دست بدهد، بنا به تشخیص دبیرخانه و بر اساس دلایل ارایه شده توسط شرکت، آن شرکت میتواند یک سال دیگر به عنوان شرکت دانش بنیان فناور فعالیت نماید. در صورتی که شرکت پس از گذشت یک سال شرایط شرکت های فناور را کسب ننماید، به دسته "شرکت های دانش بنیان نوپا" یا "شرکت های دانش بنیان نوآور" منتقل خواهد شد. در این شرایط شرکت تنها دو سال فرصت دارد تا بتواند مجدداً شرایط "شرکت های دانش بنیان فناور" را کسب نماید. این انتقال تنها یک بار انجام شده و در صورت تکرار شرایط فوق یا عدم ارتقاء به دسته فناور، شرکت از فهرست شرکت های دانش بنیان خارج خواهد شد.
در صورتی که شرکت دانش بنیان فناور به صورت همزمان دو شرط 5-2 و 5-3 ماده 5 را از دست بدهد، به دسته "شرکت های دانش بنیان نوپا" منتقل خواهد شد. در این شرایط شرکت تنها دو سال فرصت دارد تا بتواند مجدداً شرایط "شرکت های دانش بنیان نوآور" یا "شرکت های دانش بنیان فناور" را کسب نماید. این انتقال تنها یک بار انجام شده و در صورت تکرار شرایط فوق یا عدم ارتقاء به دسته بالاتر، شرکت از فهرست شرکت های دانش بنیان خارج خواهد شد.
ارتقای دسته شرکت های دانش بنیان از نوپا به نوآور، نوپا به فناور، و نوآور به فناور در صورت احراز شرایط مندرج در ماده 4 یا 5 قابل انجام است.
دارابودن تأییدیه و استاندارد برای شرکتها ذاتاً الزامی نیست، بااینحال ممکن است دبیرخانه بدون مشاهده تأییدیه یا استاندارد محصول، قادر به ارزیابی محصول نباشد، در این موارد در موارد ارائه تأییدیه و استانداردها ضروری است.
شرکتهای متقاضی در صورت نداشتن فروش میتوانند به صورت نوپا بررسی و تایید شوند. در واقع داشتن فروش (رسمی یا غیر رسمی) جهت تایید شرکت الزامی نیست.
خیر، همه انواع شرکتها و مؤسسات ثبت شده در اداره کل ثبت شرکتها سازمان ثبتاسناد و املاک بهصورت مشابه ارزیابی میشوند.
ملاک ارزیابی شرکتها، شاخصهای موجود در آیین نامه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت ها و موسسات دانش بنیان میباشد، لذا مدرک تحصیلی تاثیری در روند ارزیابی ندارد.
پیامهایی که برای شرکتها ارسال میگردد در کارتابل شرکت قسمت «آرشیو درخواستها، ستون پیام دبیرخانه» و همچنین «صندوق پیام» قابلمشاهده است.
خیر، به شرکتها پس از تأیید هیچگونه گواهی مکتوب ارائه نمیشود، بلکه اسامی شرکتهای تأیید شده بر روی صفحه اول سامانه قرار میگیرد و شرکتهای تأیید شده میتوانند از قسمت «pub.daneshbonyan.ir»، استعلام تأییدی خود را مشاهده کنند.
در صورت استعلام سازمانها و دستگاهها، پاسخنامه بهصورت رسمی از طرف معاونت علمی و فناوری به سازمان مربوطه ارسال میشود.
شرکت باید جهت تماس کارگزار و تعیین زمان ارزیابی منتظر بماند و زمان بازدید از سوی کارگزار ارزیابی با شرکت متقاضی هماهنگ میشود.
هر زمان كه عدم صحت اطلاعات وارد شده از سوي شركت محرز شود، آن شركت صلاحيت دانشبنيان بودن را از دست داده و موظف به بازگرداندن عوايد احتمالي ناشی از حمايتهای مورد نظر قانون (موضوع ماده 11 قانون) خواهد بود و حق ورود مجدد به فرايند ارزيابي شركت ها را نخواهد داشت.
اگر شرکت در آخرین سال مالی فاقد اظهارنامه مالیاتی یا درآمد عملیاتی باشد، میتواند در صورت دارا بودن کلیه معیارهای مندرج در ماده 1 (مرحله تولید، سطح فناوری و تسلط بر دانش فنی)، بهصورت نوپا ارزیابی شود.
در صورتی که شرکت های دانش بنیان، درخواست انتقال محصول دانش بنیان خود به شرکت دیگری را داشته باشند، باید درخواست خود را از طریق نامه رسمی و امضا شده توسط همة سهامداران شرکت مبداء ارائه نمایند. موضوع درخواست توسط دبیرخانه با توجه به وضعیت شرکت مبدا و مقصد بررسی می شود. دبیرخانه پس از بررسی مستندات ارسالی و علت انتقال محصول، میتواند با این مسأله موافقت نماید. بدیهی است در صورت انجام این کار، محصول مورد نظر از فهرست محصولات مورد تایید برای شرکت مبداء، حذف می شود و لذا ممکن است منجر به تغییر وضعیت شرکت مبداء از نظر دانش بنیانی (تایید/عدم تایید) و نوع آن شود.
به آن دسته از افراد، نهادها، سازمانها و شرکتها اطلاق میشود که بهمنظور ارزیابی شرکتها و مؤسسات دانشبنیان، توسط دبیرخانه کارگروه انتخاب میشوند. کارگزاران ارزيابي شرکتهاي دانشبنيان بر مبناي شیوهنامه انتخاب و فعالیت کارگزاران تعيين شده و به تصويب کارگروه ميرسند و اسامی آنها روی سایت دانشبنیان رسماً اعلام میشود. (لینک دسترسی)
در صورت تغییر مدیرعامل یا شماره همراه مدیرعامل باید مراحل زیر انجام شود.
- - مراجعه به سامانه My.Daneshbonyan.ir
- - ورود از طریق درگاه ملی دولت هوشمند و انتخاب ورود اشخاص حقوقی
- - ورود با رمز یکبار مصرف با شماره همراهی که مالکیت آن متعلق به مدیرعامل باشد
بعد از ورود به درگاه دولت من، انتخاب گزینه «ورود به سامانه دانشبنیان»
به شماره مدیرعامل شرکت که در سامانه سازمان ثبت اسناد و املاک کشور اعلام شده است، ارسال میشود.
خیر، شرکتها در هنگام ثبتنام الزاماً نباید در پارک علم و فناوری مستقر باشند.
اگر تغییر نام شرکت در آگهی روزنامه رسمی اعمال شده باشد، شرکت می¬تواند با مرکز مشاوره دانشبنیان (02191008100) برای اعمال تغییرات تماس حاصل نماید.
در شرکتهای نوپا در حوزههای اشاره شده در فهرست کالا و خدمات دانشبنیان، در مواردی که دستیابی به نمونه اولیه محصول یا خدمت، مستلزم تحقیق و توسعه مستمر در بازه زمانی بیش از یک سال است، درصورتیکه شرکت به مدت حداقل 6 ماه تا زمان ارزیابی دارای حداقل دو شرط از شرایط زیر باشد، موضوع بهعنوان یک محصول دانشبنیان پذیرفته میشود. محصول در صورت عدم کسب معیارهای ماده 1 پس از مدت زمان دو سال، عدم تأیید میشود. تشخیص تحقق شرایط فوق با دبیرخانه است.
1- برنامه تحقیق و توسعه متمرکز داشته و حداقل 50 درصد هزینه شرکت صرف تحقیق در توسعه محصول هدف شده باشد.
2- حداقل 50 درصد از نیروی انسانی شرکت بهصورت تخصصی در تحقیقات مرتبط با موضوع فعالیت داشته است.
3- شرکت موفق به اخذ گرنت¬های علمی و فناوری یا قراردادهای رسمی پژوهشی با اسناد مثبته تراکنش مالی واقعی از نهادهای دولتی یا مراکز معتبر در موضوع محصول هدف شده است.
شرکتهای مستقر در پارکهای فناوری ویا مراکز رشد بایستی همانند دیگر شرکتها در سامانه ثبتنام نموده و مراحل ارزیابی را طی نمایند.
خير. شرکتهایی که در نام ثبتی یا اساسنامه خود، عنوان دانشبنیان دارند، باید مشابه سایر شرکتها بر اساس آییننامه ارزیابی شرکتهای دانشبنیان ارزیابی شوند.
شرکت های نوپا نیاز به پرداخت هزینه ارزیابی ندارند، شرکت های با درآمد بیش از 50 میلیارد ریال لازم است هزینه های ارزیابی را طبق تعرفه های پیش بینی شده پرداخت نمایند، همچنین شرکت های نوپای معترض به نتیجه ارزیابی در صورت پرداخت هزینه می توانند مجددا مورد ارزیابی (درصورت لزوم بازدید) قرار گیرند.
شهرداریها و شرکتهای تابعه آنان مادام که بیش از 50 درصد سهام و سرمایه آنان متعلق به شهرداریها باشد 2- بنیاد مستضعفان و جانبازان انقلاب اسلامی 3- هلالاحمر4- کمیته امداد امام 5- بنیاد شهید انقلاب اسلامی6- بنیاد مسکن انقلاب اسلامی7- کمیته ملی المپیک ایران 8- بنیاد 15 خرداد9- سازمان تبلیغات اسلامی 10- سازمان تأمین اجتماعی 11–فدراسیونهای ورزشی آماتوری جمهوری اسلامی ایران 12- مؤسسههای جهاد نصر، جهاد استقلال و جهاد توسعه زیر نظر جهاد سازندگی 13- شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی 14-کتابخانه حضرت آیتالله مرعشی نجفی (قم) 15- هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران 16- جهاد دانشگاهی17- بنیاد امور بیماریهای خاص 18- سازمان دانشآموزی 19- صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر20- صندوق تأمین خسارتهای بدنی 21- صندوق نوآوری و شکوفایی 22- صندوق کارآفرینی امید.
شرکتهای دولتی، مؤسسات نهادهای عمومی غیردولتی و نیز شرکتها و مؤسساتی که بیش از پنجاهدرصد (50%) از مالکیت آنها متعلق به شرکتهای دولتی و مؤسسات و نهادهای عمومی غیردولتی باشد، مشمول حمایتهای این قانون نیستند.
بر اساس ماده 43 قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت - مصوب 4/12/93، دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی (دولتی و غیردولتی) مجازند با ایجاد و مشارکت در شرکتهای دانشبنیان که حداکثر چهل و نه درصد (49%) سهام آن متعلق به دانشگاهها، مؤسسات پژوهشی و دیگر واحدهای دولتی و مابقی سهام متعلق به اعضای هیأتعلمی و دانشجویان و سایر سهامداران بخش خصوصی است، نتایج تحقیقات اعضای هیأتعلمی و دانشجویان خود را تجاریسازی نمایند.
اگر رابط شرکت اقدام به ثبت نام اولیه نمود و پیامک فعالسازی برای وی ارسال نگردید، لازم است که بر روی «کد جدید» کلیک نموده و در صورتی که مشکل همچنان پابرجا بود با مرکز مشاوره دانش بنیان «02191008100» تماس حاصل نماید.
بله، این شرکتها هیچ منعی برای ثبتنام و استفاده از حمایتها و تسهیلات قانونی شرکتهای دانش بنیان ندارند.
رابط شرکت شخصی است که برقراری ارتباط از جانب دبیرخانه کارگروه با ایشان بهراحتی امکان پذیر باشد و از کلیه اطلاعات و فرایندهای شرکت مطلع باشد.
متقاضيان ميتوانند به سامانه شناسه ملی اشخاص حقوقی کشور با آدرس (https://ilenc.ssaa.ir) مراجعه نمايند و با جستجوي اسم شركت يا مؤسسه، شناسه ملي اشخاص حقوقي را دريافت و در سامانه وارد نماييد.
خیر، لازم است فرد ابتدا به صورت حقوقی شرکت یا موسسهای را در اداره ثبت شرکتها به ثبت برساند و بعد از اخذ شناسه ملی شرکت نسبت به ثبت نام شرکت در سامانه شرکتهای دانشبنیان جهت ارزیابی اقدام نماید.
شرکت یا مؤسسه خصوصی است که بهمنظور همافزایی علم و ثروت، توسعه اقتصاددانش محور، تحقق اهداف علمی و اقتصادی (شامل گسترش و کاربرد اختراع و نوآوری) و تجاریسازی نتایج تحقیق و توسعه (شامل طراحی و تولید کالاها و خدمات) در حوزه فناوریهای برتر نسبت به تراز متوسط فناوریهای موجود در کشور و باارزش افزوده بالا و بر اساس معیارهای موردنظر این آییننامه، به تأیید کارگروه میرسد.
خیر، ثبت شرکتها و موسسات دانشبنیان همانند دیگر شرکتها و موسسات خواهد بود و شرکت متقاضی پس از ثبت شرکت در اداره کل ثبت شرکتها، وارد فرآیند ارزیابی شرکتها میشود.
شرکتها و مؤسسات باید بهصورت عادي در اداره کل ثبت شرکتهاي سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ثبت شوند.
در ابتدا شرکت میبایست به سایت daneshbonyan.isti.ir مراجعه کرده و پس از مطالعه آئین¬نامه¬ها و قوانین و در صورت دارابودن شرایط مندرج در آییننامه در قسمت «مصوبات کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکتها و مؤسسات دانشبنیان و نظارت بر اجراء»، در سامانه ارزیابی شرکتها و مؤسسات دانش¬بنیان (https://my.daneshbonyan.ir/) ثبتنام نمایند.