413 شرکت دانش‌بنیان در حوزه تجاری‌سازی فعالیت می‌کنند

با توجه به اهمیت موضوع تجاری سازی و فروش محصولات برای شرکت‌های دانش‌بنیان به عنوان یکی از چالش‌های اصلی این شرکت‌ها، 413 شرکت دانش‌بنیان در حوزه خدمات تجاری سازی ارزیابی و هم اکنون در حال فعالیت هستند که براساس ارزیابی‌های انجام شده، از میان 413 شرکت دانش بنیان فعال در حوزه تجاری سازی ، 2 شرکت نوع 1، 369 شرکت نوع 2 و 42 شرکت نوع 3 هستند.

براساس این گزارش، کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت‌های دانش‌بنیان، شرکت‌هایی که در حوزه تجاری سازی و ارایه خدمات تجاری در راستای رونق کسب و کارهای دانش‌بنیان فعالیت دارند را به عنوان شرکت‌ تجاری سازی مورد تأیید قرار می دهد.

 شرکت‌های تایید شده بر اساس آیین‌نامه ارزیابی شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان نوع 1، نوع 2 و نوع 3 (مستعد دانش بنیان) مصوب کارگروه ارزیابی شرکت‌های دانش‌بنیان، ارزیابی و تأیید شده‌اند.

 برهمین اساس شرکت‌های تولیدی و نوپای نوع 2 یا نوع 3 (مستعد دانش‌بنیان)، مشمول معافیت مالیاتی نخواهند بود.

گفتنی است، معیار ارزیابی شرکت‌های فعال در حوزه خدمات تجاری سازی در نوع یک این است که تمامی کالاها و خدمات باید در حوزه فناوری‌های بالا یا متوسط به بالا باشند.

همچنین معاونت توسعه شرکت‌های دانش بنیان شرکت‌های نوع 2 را براساس اینکه کالاهای ارایه شده،‌ باید در حال تولید بوده یا حداقل در حد نمونه آزمایشگاهی (با قابلیت بررسی فنی)‌ ساخته شده باشند ارزیابی می‌کند و خدمات این شرکت‌ها نیز ، باید دارای اسناد فروش باشند.

برهمین اساس، معیار ارزیابی شرکت‌های نوع 3 فعال در حوزه خدمات تجاری سازی نیز باید به گونه ای باشد که شرکت طراحی اساسی و قابل توجهی مبتنی بر فعالیت‌های تحقیق و توسعه انجام داده باشد.

خدمات ارزیابی، خدمات حقوقی و مالکیت فکری، خدمات تبادل فناوری، خدمات توسعه بازار از جمله عناوین کالا و محصولات حوزه فناوری در بخش خدمات تجاری سازی است.

همچنین از دیگر محورهای عناوین و خدمات شرکت‌های دانش بنیان در حوزه تجاری سازی می توان به خدمات مالی و سرمایه گذاری، خدمات مالی و کسب و کار، شتابدهی و توسعه گری نواحی نوآوری و خدمات سیاست‌گذاری اشاره کرد.

 

گفتنی است، معیار ارزیابی شرکت‌ها و موسسات دانش بنیان در حال تغییر بوده و به زودی اطلاع رسانی می‌شود.