۹ محصول دانشبنیان در یازدهمین دوره نمایشگاه ایرانساخت رونمایی شدند
در حاشیه افتتاح یازدهمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایران ساخت با حضور روحالله دهقانی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور از ۹ محصول دانشبنیان رونمایی شد.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمیف فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، یازدهمین دوره نمایشگاه تجهیزات، مواد آزمایشگاهی و تست و آزمون پیشرفته، امروز (سه شنبه) در محل سالنهای ۳۱، ۴۰ و ۴۴ نمایشگاه بین المللی تهران آغاز به کار کرد.
در این دوره نمایشگاه ۳۳۰ شرکت دانش بنیان حضور دارند و بیش از ۱۰ هزار و ۵۰۰ محصول و تجهیزات جانبی ارائه شده است. در حاشیه افتتاحیه نمایشگاه از 9 محصول حوزه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی رونمایی شد که به این شرح است:
۱-دستگاه تضمین جریان
دستگاه تضمین جریان به منظور شبیهسازی شرایط انتقال سیال در درون چاه و نیز خطوط انتقال و اندازهگیری میزان رسوب ذرات جامد در شرکت «به اندیشان بهرهور سنجش» طراحی و ساخته شده است. این دستگاه شامل سیستم تضمین جریان، پمپ تزریق، سیلندر انتقال، کنترل کننده فشار انتهایی سیستم و سیستم خنککننده و ماکزیمم فشار کاری و سرعت دوران این دستگاه به ترتیب برابر ۱۰۰۰۰ پام و rpm ۶۰۰۰ است.
بسته به شرایط شبیهسازی این دستگاه قادر است در دو حالت سکون و درجریان آزمایش را انجام دهد. اساس کار این سیستم بر اساس جریان تایلرکوئتی است؛ به این صورت که در مرکز یک ظرف استوانهای ثابت، یک شفت دوار قرار دارد که میتوان سرعت چرخش آن را تنظیم کرد. این شفت حکم یک پمپ را دارد که انرژی لازم را جهت حرکت سیالی که در فضای آنالوس ظرف قرار دارد، ایجاد میکند.
این سیستم توانایی شبیهسازی آزمایشگاهی فشارهای بالا تا حداکثر ۱۰۰۰۰ پام و دمای حداکثر ۱۵۰ درجه سانتیگراد را دارا است. در حالت سکون به حجمی معادل cc۱۵۰ نمونه نفت و برای حالت جریانی cc ۹۰۰ نمونه نفت، نیازمند است.
۲-حسگر خورشیدی دیجیتال دومحوره
حسگر خورشیدی دیجیتال ساخت شرکت «حجت فناور پژوه»، موقعیت خورشید را در دستگاه مختصات منطبق بر بدنه خود محاسبه میکند. اطلاعات استخراج شده از این دستگاه میتواند به منظور جهتیابی در فرایند کنترل وضعیت ماهواره مورد استفاده قرار گیرد.
انواع حسگرهای خورشیدی از دقتهای بسیار بالا تا دقتهای معمولی، با توانهای مصرفی و ابعاد متفاوت، باعث شده است حسگرهای خورشیدی برای طیف وسیعی از کاربردهای فضایی در نظر گرفته شوند که در نتیجه به یک جزء تفکیک ناپذیر در فرایند ADCS ماهوارهها تبدیل شدهاند.
۳-دستگاه کرایواستات (میکروتوم انجمادی)
دستگاه کرایواستات ابزاری است که برای فریز کردن نمونههای بافت انسانی و برش میکروسکوپی آنها مورد استفاده قرار میگیرد که در تشخیص فوری ضایعات به پزشکان متخصص کمک زیادی کرده است. همچنین استفاده از برش انجمادی برای مطالعات ایمونوفلورسانس و ایمونوشیمی آنزیمی نیز مفید واقع شده است. کاربرد مفید دیگر این محصول شرکت «دید سبز» در رنگ آمیزی برخی کربوهیدراتها و لیپیدهای موجود در بافت است.
تولید این دستگاه به عنوان انقلابی در صنعت پاتولوژی تاثیر شایانی در تشخیص و درمان زودهنگام و بهموقع بیماریها دارد.
۴-آنالایزر آنلاین مانیتورینگ COD
این دستگاه که توسط شرکت «بلورآزمای سنجش نور» ساخته شده از آنالیزهای مبتنی بر هضم و اسپکتروفتومتری استفاده میکند و نتایج بسیار سریع، دقیق و قابل اعتمادی را ارائه میدهد و استفاده از آن بسیار آسان است.
COD یا «مصرف اکسیژن شیمیایی» در محیط زیست و بهویژه بهرهبرداری از منابع آب به عنوان یک شاخص مهم برای اندازهگیری میزان آلایندههای آلی و شیمیایی در پسابها مورد استفاده قرار میگیرد. یکی از مشکلات عمده زیست محیطی ناشی از آب و پساب، به دلیل افزایش قابل توجه میزان اکسیژن مورد نیاز شیمیایی (COD) است و اندازهگیری مقدار آن میتواند به درک بهتری از آلودگی آبها و محیط زیست کمک کند.
مصرف اکسیژن شیمیایی (COD)، نمایانگر مقدار اکسیژن مورد نیاز برای تجزیه و تفسیر آلایندههای شیمیایی و مواد آلی موجود در پساب است.
آنالایزر آنلاین مانیتورینگ COD، اندازهگیری مداوم COD را در مراحل فرایندی تصفیه آب و پساب فراهم میکند و از بخشهای نظارتی تصفیهخانههای فاضلاب پشتیبانی میکند.
۵-کرایواستات 4 کلوین
کرایواستات سیکل بسته هلیومی (۱۰۴QCS) یک یخچال سیکل بسته هلیومی، در محدوده دمایی ۴ کلوین تا دمای محیط است. کرایواستات QCS با استفاده از کنترلر و مانیتور دما، قابلیت ثابت نگه داشتن دما در دمای دلخواه را دارد.
عمده کاربرد این دستگاه که توسط شرکت «زمهریر سازان پیشتاز» ساخته شده در آزمایشهای اپتیکی دقیق، تحقیقات ابررسانایی و علوم پزشکی است. مزیتهای این دستگاه کاربری آسان، ابعاد کوچک، استفاده از اتصالات استاندارد، نصب آسان، زمان کوتاه برای انجام آزمایش، مقرون به صرفه در آزمایشهای دراز مدت (بدون نیاز به استفاده از مایعات کرایوژنیک)، تعمیر و نگهداری ساده و سریع، نیاز به سرویسدهی کم (در مقایسه با وسایل آزمایشگاهی)، عمر مفید بلند و امکان قرار دادن قسمتهای پرسر و صدا است.
۶-طیفسنجی شکست القایی لیزری
طیفسنجی، روشی است که در آن میتوان عناصر یک نمونه را به صورت همزمان و با سرعت بسیار بالا (در حد ثانیه) شناسایی کرد. طیفسنجی فروشکست القایی لیزر، یک روش قدرتمند برای آنالیز عنصری انواع نمونهها است. این تکنیک محدود به فاز ماده نیست و میتواند نمونههای جامد، مایع و گاز را با سرعت بالایی آنالیز کند.
طیف سنج شکست القایی لیزری در شرکت «تکفام سازان طیف نور» تولید شده است.
۷- چگالیسنج رادیواکتیو (گاما)
دستگاه سطح - چگالیسنج رادیواکتیو (گاما) با استفاده از پرتوهای گاما، چگالی مایعات و جامدات موجود در مخازن را از خارج، بدون تماس با ماده اندازهگیری میکند. ابزار سنجشگر هستهای به منظور اندازهگیری و کنترل پیوسته ارتفاع مواد شامل انواع مایعات و جامدات داخل مخازن، چگالی سیال عبوری از لوله همچنین سطحسنجی نقطهای مورد استفاده قرار میگیرد.
این تجهیز ساخت شرکت «فنی مهندسی پادرا مهر آریا» در بسیاری از صنایع دارای شرایط محیطی سخت فشار و دمای بالا، حضور گرد و غبار و وجود مواد خورنده و سمی کاربرد دارد. این روش میتواند برای مایعات و مخلوطها نظیر اسیدها، بازها، دوغابها، ترکیبات هیدروکربنی و سوسپانسیونها استفاده شود.
۸-طیفسنج فلورسانس پرتو ایکس
به دلیل تقاضای بالا برای پشتیبانی فنی دستگاههای آنالیز، شرکت «کنترل سیستم ابزار نوین» فعالیت خود را با پشتیبانی دستگاه ARL شروع کرد و همزمان تصمیم به گسترش فعالیتهای خود گرفت. دستگاه طیفسنج فلورسانس پرتو ایکس محصول این شرکت است که برای آنالیز کمی و کیفی طراحی و ساخته شد.
۹-دستگاه اتوکالیماتور
شرکت «موج فناوری هوشمند» با هدف تولید و فروش دانش فنی در گرایشهای تخصصی رباتیک، مکاترونیک، هوش مصنوعی، کنترل و اتوماسیون در جهت رفع نیازهای اولیه و اساسی کشور در زمینههای مختلف صنعتی، تحقیقاتی و بازرگانی مشغول به فعالیت است و تاکنون موفق به طراحی و ساخت محصولات متنوعی در حوزه دانشبنیان شده است.
دستگاه اتوکالیماتور از دستاوردهای دانشبنیان این شرکت است. حوزه ابزار دقیق، یکی از حساسترین و پیشرفتهترین حوزهها در مهندسی و صنعت است که آن را میتوان یکی از زیرساختهای توسعه صنعتی هر کشور به شمار آورد. از میان کمیتهای گوناگون مورد استفاده در صنعت، اندازهگیری دقیق زاویه یکی از کاربردیترین زمینهها در این حوزه است.
برای اندازهگیری زاویه ابزارهای گوناگونی تاکنون طراحی و ساخته شدهاند که انواع اپتیکی آنها به دلیل غیرتماسی بودن از مزیت بیشتری برخوردارند. یکی از ابزارهای اپتیکی مورد استفاده برای اندازهگیری دقیق زاویه، اتوکالیماتور (Autocollimator) است که نام آن از کالیماتور (Collimator) به معنای موازیساز گرفته شده است.
علت این نامگذاری استفاده از نور موازی شده لیزر (یا لامپ)، در این ابزار است. این نور موازی پس از خروج از ابزار، به آینه نصب شده بر روی هدف برخورد میکند و پس از بازتاب از آن بر روی سنسور موجود در اتوکالیماتور تصویر میشود. با جابجایی زاویه هدف، این تصویر نیز بر روی سنسور تغییر مکان میدهد و به این واسطه میتوان تغییرات زاویه هدف را اندازهگیری کرد. این ابزار میتواند دقتی برابر چند دهم درجه تا چند دهم ثانیه-قوسی (arc-sec) داشته باشد.
یازدهمین دوره نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی «ایرانساخت» در ۱۴ بخش موضوعی به منظور عرضه محصولات و خدمات فناورانه ایرانساخت برپا شده است و تا جمعه 15 دی ماه ادامه خواهد داشت.
»نفت و پتروشیمی»، «برق»، «الکترونیک و نرمافزار»، «عمران و ساختمان»، «مکانیک»، «شیمی و متالورژی»، «کشاورزی و محیطزیست»، «فیزیک پایه»، «تجهیزات عمومی آزمایشگاهی»، «مواد آزمایشگاهی»، «مهندسی پزشکی و زیست مواد»، «تجهیزات آزمون صنعتی»، «خدمات کالیبراسیون» و «تجهیزات آموزشی و آزمایشگاهی مدارس» از بخش های مخلف این نمایشگاه فناورانه است.
ارسال به دوستان