یک هزار و 459 مجموعه دانش‌بنیان به صنعت ماشین‌آلات و تجهیزات پیشرفته رونق داد

با فعالیت مجموعه‌های دانش‌بنیان و خلاق در کشور، سرعت توسعه علمی کشور در همه زمینه‌ها بیشتر شده‌ است و صنایع مختلف از عوائد آن بهره‌مند هستند.

«تجهیزات ساخت و تولید مواد و قطعات فلزی، سرامیکی، پلمیری و کامپوزیتی»، «تجهیزات پیشرفته حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر»، «شبیه‌سازهای پیشرفته»، «تجهیزات اختصاصی تولید نانومواد»، «تجهیزات پیشرفته هسته‌ای»، «تجهیزات پیشرفته سایز حوزه‌ها»، «ماشین های دوار و تجهیزات وابسته»، «هواگردها، تجهیزات و سازه‌های هوافضا»، «خدمات آزمایشگاهی و طراحی مهندسی»، «ماشین‌آلات و تجهیزات پیشرفته صنعت نفت و گاز»، «سامانه ها، تجهیزات و عملگرهای پیشرفته هیدرولیکی و پنوماتیکی» و «تجهیزات آزمایشگاهی و تجهیزات تست و آزمون (کنترل کیفی)» از جمله این تجهیزات و ماشین‌آلات پیشرفته‌ هستند.

محصولاتی که تولید یا توسعه فنی آنها مورد حمایت مرکز موسسات و شرکت‌های دانش‌بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قرار دارد و در حال حاضر 1 هزار و 459 مجموعه دانش‌بنیان در این حوزه فعالیت می کنند.

«فنی مهندسی پیشگامان سراج منیر»، «المان صنعت سیستم»، «صنایع برودتی آریا سرمایش پردیسان»، «سرو هیدرولیک پویا»، «تولیدی موتور گیربکس واکسل سایپا»، «تولیدی پیستون ایران»، «دژپاد صنعت سازه»، «یکسان آریان خودرو»، «دریا بندر ناب کیش»، «مدیریت پروژه های ریخته گری دقیق البرز»، «ایران پتک»، «دانش پردازان میثاق»، «خدماتی آموزش وتحقیقاتی مرجعان خاتم»، «تحقیق و توسعه صنعت سیمان»، «طب گستر تریتا»، «اتیلا ارتوپد» و غیره از جمله این شرکت‌ها هستند.

110 خدمت همچون معافیت و تسهیلات گمرکی، معافیت مالیاتی، استقرار شرکت ها، بیمه‌های بازرگانی و بیمه تامین اجتماعی برخی از حمایت هایی است که ذیل قانون از شرکت ها می شود. همه این اقدامات در راستای خودکفایی کشور است. ماشین آلات و تجهیزات فناورانه نیز حوزه ای راهبردی است که در همه صنایع رد پای آن را می توان دید و این تجهیزات به طور مستقیم در فرآیند تولید محصول نقش دارند. خودکفایی و ارتقای تولیدات ایران‌ساخت در این حوزه پیشرفت برای کشور را به همراه دارد.