یک محصول دانشبنیان امنیت غذایی و ایمنی بدن را ارتقا میدهد
یک شرکت دانشبنیان با ارائه خدمات مشاوره فنی، ژنتیکی و امنیت غذایی به دامداریها و گاوداریها، موفق به تولید شیر فراویژه حاوی آغوز برای ارتقای امنیت غذایی و ایمنی بدن شده است.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری، شرکت دانشبنیان نوآوران واکسن زیتون اصفهان پس از سه سال تحقیق و پژوهش موفق به دریافت مجوز تولید شیر حاوی آنتی بادی از سازمان غذا و دارو شد؛ کادر متخصص این شرکت دارای توان فنی و تجربه بیش از سه دهه تحقیق و پژوهش در زمینه تولید مواد بیولوژیک علیه بیماریهای ویروسی، باکتریایی انسانی و دامی است. از این جهت از این شرکت دانشبنیان به عنوان یکی از شرکتهای پیشرو در زمینه تولید محصولات سلامت محور یاد میشود.
در شیر فراویژه حاوی آغوز علاوه بر لاکتوفرین، لاکتوپراکسیداز، لایزوزیم، عوامل رشد، آنتی اکسیدانهایی مانند ویتامینهای A، D، E و بسیاری از دیگر پروتئینها و ترکیبات زیست فعال، انواعی از آنتی بادیها در این شیر وجود دارند.
شیوه پاستوریزاسیون محصول به گونهای است که پروتئینها، ترکیبات زیست فعال و آنتی بادیهای آن حفظ میشوند و از نظر عملکردی در سراسر سطوح مخاطی در سیستم تنفسی فوقانی و دستگاه گوارش فعال هستند. استفاده از این شیر برای تمام افراد سالم و افرادی که در معرض انواع بیماریهای گوناگون قرار دارند میتواند کاربرد داشته باشد.
حسن نیلی احمدآبادی، مدیرعامل شرکت نوآوران واکسن زیتون اصفهان ضمن بیان اینکه شیر فراویژه حاوی آغوز محصولی دانشبنیان است که برای اولین بار در ایران تولید شده است، تصریح کرد: شیر فراویژه حاوی آغوز و فوق ایمنی زا(نوزا) یک محصول دانشبنیان و سلامت محور برای کسانی است که به ارتقاء سلامتی خود میاندیشند.
وی با اشاره به مزیتهای محتوای اولیه و شیوه فرآوری شیر فراویژه حاوی آغوز، اظهار کرد: به عنوان مثال شیرهای عرضه شده در فروشگاهها استریل هستند و پروتئین شیرهای استریل به دلیل مواجهه با حرارت غیر فعال شده است؛ همچنین کارکرد انسولین، تنظیم قند خون است و اگر پروتئین حرارت ببیند، دیگر آن خاصیت را ندارد. در شیر نیز پروتئینهای زیادی وجود دارد که وقتی حرارت میبیند، خاصیت و ارزش بیولوژیکی آن از دست میرود.
این مهندس فناور خاطر نشان کرد: در این راستا ما از روش ال تی استفاده میکنیم که در آن دما را پایین آورده و زمان را زیاد خواهیم کرد؛ همچنین گاو را، قبل از زایمان در پروتکل هایپر ایمنوزیشن قرار میدهیم و سیستم ایمنی آن را تقویت و تحریک میکنیم در ادامه برخی ترکیبات را وارد آغوز و تغذیه گاو را مدیریت میکنیم. از این طریق فراویژه آنتی بادی در شیر تولید میشود که مشابه آن وجود ندارد.
احمدآبادی ارائه راهحل جدید برای افزایش ایمنی در پاندمیها را بزرگترین دستاورد مجموعه دانست و عنوان کرد: در حقیقت شیر حاوی آنتیبادی، خنثی کننده است و می تواند در سطح مخاطها از اتصال ویروس به گیرندهها جلوگیری کند و علاوه بر اینکه باعث ارتقای امنیت غذایی شده و سوء تغذیه را برطرف میکند، تا حدودی باعث افزایش سطح ایمنی نیز خواهد شد.
او با اشاره به اینکه این محصول دانشبنیان نقش تنظیمکنندگی در سیستم ایمنی دارد؛ گفت: باتوجه به اینکه سرانه مصرف شیر در کشور پایین است، شاهد بیماریهای مختلف اسکلتی، قلبی عروقی، کبد چرب و چاقی بیش از حد هستیم که همه آنها ناشی از سوء تغذیه است و شیر با داشتن تعادل مواد مغزی، این سوء تغذیه را برطرف میکند و از طرف دیگر باعث افزایش سطح ایمنی روی مخاطات به خصوص در طول لوله گوارش میشود و میتواند عوامل عفونی را مهار کند.
به گفته مدیر عامل شرکت نوآوران واکسن زیتون اصفهان در خصوص صادرات این محصول دانشبنیان با کشور امارات مذاکرات انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه در اجرای این پروژه، معاونت علمی،فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری کمک زیادی به ما کرد؛ افزود: ما این محصول را در زمان دوران کرونا تولید کردیم اما آن زمان مجوز نداشتیم و بعد از اتمام کرونا موفق به گرفتن مجوز شدیم. در ابتدای کار از حمایت مالی معاونت علمی بهره مند شدیم که در آن موقع بسیار موثر و حیاتی بود.
ارسال به دوستان