پلاسمای سرد بومیسازی شد
پلاسمای سرد به عنوان یکی از روشهای مرسوم در افزایش سلامت مواد غذایی انتخاب شده است و مورد تاکید قرار دارد. از همین رو شرکت دانش بنیان کاوش یاران فن پویا توانسته است در جهت بومیسازی اسن فناوری قدمهای مثبتی بردارد.
این فناوری یک تکنولوژی جدید و نوظهور است که به طور بالقوه در مراحل فرآوری مواد غذایی و کشاورزی کاربرد دارد و توسعه آن به عنوان یکی از روشهای پیشنهادی سازمانهای مختلف جهانی و اتحادیه اروپا برای افزایش سلامت مواد غذایی و از اهداف برنامه 2020 پیشنهاد شدهاست. در ایران هم شرکت دانش بنیان کاوش یاران فن پویا با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری توانسته است گامهای مثبتی در جهت رفع چالشهای موجود بر راه صنعتی و تجاری شدن این فناوری در ایران بردارد.
در حال حاضر کشورمان به واسطه بومیسازی این فناوری در لیست کشورهای پیشرو در زمینه تولید پلاسمای سرد قرار گرفته است. این عرصه یکی از فناوریهای پیشرفته است که در ایران ظرفیتهای بالای علمی و تخصصی برای توسعه آن وجود دارد.
در واقع تخلیه سد دی الکتریک، به عنوان روشی جدید و خلاقانه برای تولید پلاسمای سرد یا غیرحرارتی شناخته می شود که یکی از روشهای استرلیزه کردن مواد غذایی و کشاورزی است. میکروب زدایی سطح غذا و جوانه زنی بذر، دو کاربرد اصلی پلاسمای تخلیه سد دی الکتریک محسوب می شود.
البته این فناوری در صنایعی همچون متالوژی، کشاورزی، پزشکی ، پلیمر، تولید کود و صنعت غذایی کاربردی است و می تواند به حفظ ارزش منابع غذایی در هنگام فرآوری و نگهداری از آن کمک کند. از این فناوری برای ضدعفونی کردن بذرها و آب مورد نیاز گیاهان زراعی، افزایش جوانه زنی، اصلاح خاک زراعی، دفع آفات و قارچ های گیاهی و افزایش قابلیت نگهداری مواد غذایی و بافت های زنده از طریق غیرفعال سازیمیکروبی و آنزیمی استفاده می شود.
نتایج تحقیقات متعدد نشان می دهد که این روش باعث بالا رفتن سرعت رشد گیاهان، افزایش کیفیت و بازدهی گیاه و ارتقای امنیت و سلامت غذا می شود.
ارسال به دوستان