وبینار «معرفی خدمات صندوق ضمانت صادرات ایران»؛
وبینار «معرفی خدمات صندوق ضمانت صادرات» در روز سه شنبه 17 تیرماه 99 با حضور مهندس یوسفی نژاد، مدیر صدور بیمهنامه میان و بلند مدت صندوق برگزار شد.
در این وبینار، خدمات قابل ارائه توسط صندوق ضمانت صادرات ایران که با هدف ایجاد مزیت صادراتی برای کالاها و خدمات ایرانی - با نگاهی ویژه به شرکتهای دانشبنیان و هستههای فناور - تشریح شدند. عمده مباحث پرداخته شده در این وبینار شامل تسهیل دسترسی صادرکنندگان به تامین مالی ارزانقیمت صادراتی، صدور ضمانتنامههای لازم برای مناقصات خارج از کشور و ارائه بیمه مطالبات مدتدار صادرکنندگان و تبدیل آن به نقدینگی میشد که مهندس یوسفی نژاد به ارائه نکاتی در همین ارتباط پرداختند.
صدور ضمانتنامههای لازم به منظور شرکت در مناقصات بین المللی، حتی در شرایط تحریم نیز امکانپذیر است.
مهندس یوسفی نژاد در ارتباط با خدمات صندوق در حوزه تسهیل شرکت در مناقصات بینالمللی عنوان کردند: «هنگامی که پیمانکاران شرکتهای بینالمللی برنده مناقصات برگزار شده در خارج از کشور میشوند، به منظور اثبات حسن اجرای تعهد نیاز به ضمانتنامههایی خواهند داشت که صندوق ضمانت صادرات حتی در شرایط تحریم نیز میتواند نسبت به صدور این ضمانتنامهها اقدام نماید.»
ارزیابی ریسک و اعتبارسنجی خریداران خارجی کالاها و خدمات ایرانی از خدمات برجسته صندوق ضمانت صادرات ایران است.
در این وبینار مهندس یوسفی نژاد، ارزیابی ریسک و اعتبار سنجی خریداران خارجی کالاها و خدمات ایرانی را از خدمات برجسته صندوق ضمانت صادرات ایران عنوان کردند. وی در این ارتباط گفت: «دسترسی به بانکهای اطلاعاتی بیش از 300 میلیون شرکت خارجی در سراسر دنیا و ظرفیت منحصر بهفرد صندوق برای ارائه خدمات مشاورهای از امتیازات قابل توجه صندوق ضمانت صادرات ایران است. صندوق از این ابزارها در راستای یافتن طرفهای تجاری معتبر خارجی استفاده خواهد کرد.»
چشم انداز صندوق صادرات ایران در سال 1399
مهندس یوسفی نژاد، همچنین به ارائه برنامههای صندوق ضمانت صادرات ایران در سال 1399 که در راستای تسهیل و توسعه صادرات غیر نفتی تدوین شدهاند پرداخت. افزایش ضریب پوشش صادرات، نقشآفرینی بینالمللی، کمک به مقابله با تحریم و تنظیم دیپلماسی اقتصادی و افزایش رضایتمندی صادرکنندگان، از جمله برنامههای صندوق صادرات ایران در سال جاری است. یوسفی نژاد در ادامه سخنان خود در همین ارتباط عنوان کرد: «در نظر داریم با توجه به همسایگی با 15 کشور، سهم قابل توجهی از میزان واردات این کشورها را بهدست بیاوریم. لازم به ذکر است که هم اکنون تنها 2 درصد از واردات این کشورها در اختیار شرکتهای ایرانی است که با توجه به برنامههای پیش رو امید است این آمار را به 4 درصد افزایش دهیم که این مهم با همکاریهای بی دریغ وزارت صنعت، معدن و تجارت در جریان است.» وی همچنین در ارتباط با برنامههای تهیهشده در راستای افزایش سهم پوششی گفت: «با هدف توسعه چتر حمایتی صندوق برای حمایت از صادرکنندگان کوچک و متوسط و خصوصاً شرکتهای دانشبنیان و شرکتهای فناور، تلاش میشود با افزایش 500 میلیون دلاری در سهم پوششی، این میزان را از 2 و نیم میلیارد دلار به 3 میلیارد دلار ارتقا دهیم.»
سنجش اعتبار خریدار خارجی از طریق موسسات اعتبارسنجی در سراسر دنیا قابل انجام است.
از دیگر خدمات معرفی شده در این وبینار، خدمت اعتبارسنجی خارجی بود که مهندس یوسفی نژاد در ارتباط با سازوکار ارائه این خدمت عنوان کردند: « سنجش اعتبار خریدار خارجی از طریق موسسات اعتبارسنجی در سراسر دنیا انجام میپذیرد و در نهایت با استفاده از الگوی اعتبار سنجی صندوق و لحاظ نمودن فاکتورهای مختلفی مانند توانایی مالی خریدار، زمینه فعالیت و ...، سقف اعتباری وی تعیین میگردد.»
در ادامه این وبینار، نمایندگان محترم شرکتهای دانشبنیان و هستههای فناور سوالات خود را در ارتباط با خدمات موضوع این وبینار مطرح کردند و مهندس یوسفی نژاد به کلیه این سوالات پاسخ دادند. لازم به ذکر است فایل ویدیویی این وبینار و همچنین پاورپوینت مدرس، هفته آینده از طریق وبسایت daneshbonyan.ir در دسترس قرار خواهد گرفت.
ارسال به دوستان