فراهم شدن امکان ارائه خدمات به شرکتهای دانشبنیان
نهادهای خصوصی و دولتی مختلفی میتوانند به استارتاپها و شرکتهای دانشبنیان برای رشد و توسعه کمک کنند. در زیستبوم کارآفرینی، این نهادها ذیل هشت دسته (سیاستگذاری، تامین مالی، پشتیبانی، نیروی انسانی، بازار، زیرساخت، تحقیق و توسعه و فرهنگ) معرفی شده است.
جامعه شرکتهای دانشبنیان که طیف وسیعی از شرکتهای توانمند تولیدی و خدماتی داخلی را شامل میشود، بازار هدف قابل توجهی برای ارائه دهندگان خدمات تخصصی هستند. خدماتی که در توسعه کسب و کار بیش از 3300 شرکت دانش بنیان نقش بسزایی دارند. در سالهای گذشته، شرکتهای مختلف ارائه دهنده اینگونه خدمات، تقاضای خود مبنی بر در نظر گرفتن تسهیلات خاص برای شرکتهای دانشبنیان را به دبیرخانه کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکتهای دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ارائه دادهاند. به دلیل اهمیت این مساله و معرفی این خدمات به شرکتهای دانشبنیان و همچنین کمک به توسعه کسبوکار این شرکتها، دبیرخانه کارگروه با همکاری مجموعه «نقشاپ» اقدام به ایجاد بستری برای ارائه این خدمات کرده است.
سامانه نقشاپ چه امکاناتی دارد؟
نقشاپ (نقشه راه استارتاپ) بستری تعاملی برای معرفی عناصر فعال در زیست بوم کارآفرینی ایران است که توسعه ابزارهای مفید در این عرصه را دنبال می کند. مهمترین عناصر معرفی شده در نقشاپ عبارتند از:
1. نهادهای ارائه دهنده خدمات تخصصی به کسبوکارها (ایرانی و خارجی)
3. مشاوران فعال حوزه کسب و کار
4. محتواهای مناسب حوزه کسب و کار و کارآفرینی
ابزارهای توسعه داده شده در نقشاپ عبارتند از:
1. نقشه راه استارتاپ: کارآفرینی فرآیندی جذاب، اما بسیار پر فراز و نشیب است. در نقشاپ با استفاده از معتبرترین و به روزترین منابع، نقشه راهی برای استارتاپها در سیوشش گام، ذیل شش سرفصل کلی (آمادگی برای کارآفرینی، آمادگی برای راهاندازی، طراحی محصول و راهاندازی، ارزیابی و توسعه و جذب سرمایه و همکاری با سرمایهگذار) طراحی شده است.
2. زیست بوم کارآفرینی: نهادهای خصوصی و دولتی مختلفی میتوانند به استارتاپها و شرکتهای دانشبنیان برای رشد و توسعه کمک کنند. عدم آگاهی از وجود این نهادها، میتواند هزینههای زیادی را به این شرکتها تحمیل کند. از طرفی، معمولاً فعالین صنعتی و بنیانگذاران استارتاپها و شرکتهای دانش بنیان، فرصت کافی برای رصد عناصر فعال در زیستبوم کارآفرینی پیرامونشان ندارند. در زیستبوم کارآفرینی، این نهادها ذیل هشت دسته (سیاستگذاری، تامین مالی، پشتیبانی، نیروی انسانی، بازار، زیرساخت، تحقیق و توسعه و فرهنگ) معرفی شده است.
3. نقشه استارتاپا: در نقشاپ امکان معرفی استارتاپهای ایرانی در این نقشه استارتاپا فراهم شده است. در این ابزار، استارتاپها ذیل دوازده دسته کلی (فروشگاههای اینترنتی، فینتک، سبک زندگی، ابزارها و سرویسها، فناوریهای پیشرفته، رسانه، بازی و دنیای مجازی، آموزش، اطلاعات، شبکههای اجتماعی و ارتباطات، سفر و جابهجایی و نرمافزار) معرفی شده است.
شرکتهای متقاضی، میتوانند از طریق این سامانه به نشانی naghshup.ir، تقاضای خود را ارائه دهند و یا از خدمات آن استفاده نمایند.
ارسال به دوستان