با حضور 120 شرکت دانش‌بنیان در رویداد ارائه نیازهای فناورانه

ضریب نفوذ فناوری در صنعت میگو افزایش می‌یابد

رویدادی مشترک برای ارائه فناوری‌های صنعت میگو برگزار شد تا رقابت‌پذیری زنجیره‌های‌ ارزش در این صنعت بیشتر و زمینه برای توسعه آن با استفاده از ظرفیت‌های داخلی فراهم شود.

سهم ایران در تولید جهانی میگو 04/1 درصد است. این در حالی است که ظرفیت دانشی و تخصصی تولید این محصول غذایی در کشور بسیار بالاتر است. بر همین اساس و با توجه به عدم استفاده از توانمندی‌های داخلی برای توسعه تولید میگو در کشور، «نخستین رویداد ارائه فناوری‌های صنعت میگو» برگزار شد تا زمینه‌ای برای شناسایی فعالان این حوزه و تکمیل زنجیره ارزش این صنعت ایجاد شود.

این رویداد که با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و شتاب‌دهنده بادبان (نخستین شتاب دهنده دریایی ایران) برگزار شد میزبان 120 شرکت دانش‌بنیان بود و موضوعاتی چون «لزوم هماهنگی تمام بخش‌های سیاست‌گذاری، اجرایی، تحقیق و توسعه و تجاری سازی برای افزایش ضریب نفوذ فناوری در صنعت میگو»، «ضرورت شناسایی زنجیره ارزش صنعت میگو در کشور»، «ارتقاء تاب‌آوری و رقابت‌پذیری در این حوزه»، «معرفی طرح‌های کلان ملی فناوری»، «ضرورت توجه به امنیت غذایی و امنیت زیستی» و همچنین «پیشگیری از بیماری ها در صنعت میگو» ارائه شد.

همچنین چالش‌ها، اولویت‌های فناورانه و تدوین سیاست‌های کلان ملی در این عرصه نیز نکات دیگری بود که مطرح شد. شرکت‌های دانش‌بنیان نیز با معرفی توانمندی‌های خود برای فعالیت در این عرصه و ارائه ایده‌ها و فناوری‌هایی که می تواند به توسعه این صنعت در کشور کمک کند، مشارکت خود در حوزه را اعلام کردند.

در حالی که سالانه حدود ۴ و نیم میلیون تن میگو در سراسر جهان تولید می شود، حجم تولید این محصول در ایران، سالانه ۴۵ تا ۴۷ هزار تن است که حدود ۱۰ هزار تن در داخل مصرف و مابقی آن عمدتا به کشورهای چین، ویتنام و تایلند صادر می شود.

رویداد ارائه فناوری های صنعت میگو با هدف معرفی فناوران به صنعتگران فعال در زنجیره ارزش میگو و ارائه پاسخ های فناورانه به نیازهای مطرح شده از سمت صنعت برگزار شد. در این رویداد مجازی، زمینه برای برقراری ارتباط میان نخبگان، فناوران، شرکت‌های دانش‌بنیان و سازمان‌های صنعتی که دارای چالش‌های فناوری در این حوزه هستند، فراهم شد.