صنعتگران و دانشبنیانهای زنجیره آرد، نان و ماکارونی گرد هم آمدند تا نیازهای فناورانه پاسخ داده شود
رویداد ارائه نیازهای فناورانه ماکارونی، نان و غلات، دومین رویدادی است که در راستای ارتقای تابآوری و رقابتپذیری زنجیرههای ارزش و با هدف شبکهسازی میان شرکتهای دانشبنیان و صنایع راهبردی کشور، به صورت حضوری و مجازی برگزار شد.
رویداد ارائه نیازهای فناورانه ماکارونی، نان و غلات، دومین رویدادی است که در راستای ارتقای تابآوری و رقابتپذیری زنجیرههای ارزش و با هدف شبکهسازی میان شرکتهای دانشبنیان و صنایع راهبردی کشور، به صورت حضوری و مجازی برگزار شده است. اهمیت بالای غلات، نان و ماکارونی در سبد غذایی و سلامت جامعه، از مهمترین محورهای برگزاری این رویداد به شمار میرود.
برگزاری پانلهای ارائه نیاز فناورانه
این رویداn با حضور فعالان شرکتهای دانشبنیان و صاحیان برندهای فعال در حوزه ماکارونی، نان و غلات برگزار شد تا راه توسعه این صنعت به کمک نوآوری و فناوری دانشبنیانها هموار شود.
صاحبان صنعت ماکارونی، نان و غلات به مدت 2 روز نیازهای فناورانه صنعت خود را بیان میکنند. شرکتهای دانشبنیان و خلاق نیز در این پانلها حضور دارند و توانمندیهایشان را در رفع این نیازها معرفی و عرضه میکنند.
حمایت از فعالان فناور زنجیره نان
در این مراسم، عبدالرضا مجدالدین مدیر کل دفتر هماهنگی دانش، صنعت و بازار معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، به گامهای حمایتی و تسهیلگر برای نقشآفرینی فعالان فناور در حوزه نان اشاره کرد و گفت: راهاندازی مرکز نوآوری صنعت نان و همچنین کانون هماهنگی دانش صنعت و بازار در حوزه نان، زمینه ایجاد این تحول را فراهم آورد. گامهایی که مرحوم دکتر محمود شیخ زینالدین در تحقق آنها نقشی اثرگذار ایفا کرد.
مجدالدین با بیان اینکه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در ارتباط با امنیت و سلامت غذایی، 3 هدف اساسی را دنبال میکند، ادامه داد: در این راستا اولویتهای راهبردی چون تولید نان کافی ، دسترسی و فراگیری همه افراد در تمامی نقاط بهه نان و همچنین تولید نان با کیفیت در دستور کار قرار گرفته است.
وی همچنین بیان کرد: توسعه بازار بینالمللی نان و صادارت فرآوردههای تولیدی شرکتهای داخلی، از دیگر محورهایی است که در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مورد توجه قرار گرفته است.
مجدالدین با اشاره به پیشبینی 12 طرح کلان ملی فناوری برای ارتقای تاب آوری صنعت نان در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری افزود: تا کنون تعدادی ازاین طرحها در فرآیند اجرا قرار گرفته از آن ها اجرایی شده است. همچنین ظرفیتی برای گرد هم آوردن و تعامل میان فعالان این حوزه را فراهم بیاورد که راه اندازی مرکز نوآوری نان گامی در همین راستا بود.
وی با اشاره به فعالیت کانون هماهنگی دانش صنعت و بازار زنجیره گندم آرد و نان در راستای گرد هم آوردن فعالان این حوزه و نقشآفرینی نوآوری و فناوری دانشبنیانها در این صنعت گفت: گام های اثربخشی توسط این کانون پیموده شد شد؛ به طوریکه کانون توانست نخستین مرکز نوآوری را در این حوزه افتتاح کند و به عنوان نمونهای موفق، الگویی برای دیگر کانونهای هماهنگی دانش،صنعت و بازار معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قرار بگیرد.
مجدالدین با بیان اینکه کانون هماهنگی دانش صنعت و بازار زنجیره گندم آرد و نان به عنوان بخش کاملا مستقل و متکی به بخش خصوصی فعالیت می کند ادامه داد: این کانون موفق شده است حلقه وصلی میان بخش های زنجیره از زراعت تا تولید کنندگان فرآوردههای نان و ماکارونی باشد. سال گذشته بیش از 200 نفر از فعالان این صنعت در نمایشگاه سال گذشته گرد هم آمدند و ضمن تعامل و هم افزایی تقدیر شدند.
مدیر کل دفتر هماهنگی دانش، صنعت و بازار معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، نقش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری را حمایتهای زیربنایی و بسترسازی برای تعامل و ارتباط میان فعالان زنجیره ارزش در حوزههای راهبردی دانست و گفت: این ظرفیت تعامل و هم افزایی میان نقش آفرینان این حوزه اکنون فراهم شده است و نمایشگاه ایران ساخت با عرضه بیش از 15هزار محصول فناورانه در این حوزه بستر دیگری به شمار میرود که می تواند زمینه ساز حضور دست اندرکاران و تولید کنندگان این عرصه باشد.
بستری برای پیوند نیازهای صنعت و توانمندی دانشبنیانها
رویداد ارائه نیازهای فناورانه ماکارونی، نان و غلات با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و محوریت کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار زنجیره گندم، آرد و نان، اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان تهران، شرکت بازرگانی دولتی، و تشکلها و انجمنهای مرتبط با این صنایع در حال برگزاری است.
این رویداد فناورانه، امروز 12 اسفندماه سال جاری در مرکز نوآوری نان و غلات ایران در تهران با حضور برندهای تراز اول کشور در حوزههای پالایش غلات، آرد، نان، ماکارونی و ماشینآلات صنایع پخت و همچنین شرکتهای دانشبنیان، خلاق و فناور خالق فناوریهای نو در حوزههای یادشده آغاز شده است و تا 13 اسفندماه ادامه خواهد یافت.
در آن به مواردی چون بهبود کیفیت در فرایند پالایش غلات، افزودنیهای مناسب با شاخصهای کمترین هزینه و بالاترین کیفیت، بهبود دقت و کیفیت در فرایندهای کنترل کیفی، افزایش اثربخشی آنزیمها و افزودنیها، ارتقاء ارزش غذایی محصولات بهطور تخصصی پرداخته خواهد شد.
ارسال به دوستان