صرفه جویی 92 میلیون دلاری با تولید محصول دانش‌بنیان

متخصصان یک شرکت دانش‌بنیان با توجه به نیاز مبرم صنعت شیلات کشور، موفق به تولید خوراک ماهی قزل آلای رنگین کمان در کشور شدند.

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، رشد جمعیت و نیاز به تامین پروتئین با کیفیت برای مصرف انسانی زمینه‌ساز گسترش روز افزون مزارع پرورش ماهی در کشور شد. با توجه به افزایش تقاضا در زمینه تامین خوراک مناسب و عدم وجود کارخانه‌هایی که پاسخگوی این نیاز و کاهش وابستگی به واردات و ارزبری شوند، شرکت‌های دانش‌بنیان در مسیر تولید خوارک دام، طیور و آبزیان گام برداشتند.

محمدرضا حیدری، مدیرعامل شرکت خوراک آماده دام و طیور آبزیان فرادانه با اشاره به فعالیت در زمینه تامین خوراک مورد نیاز صنعت دام، طیور و آبزیان عنوان کرد: کارمان را با هدف پاسخگویی به نیاز جدی حوزه کشاورزی به خوراک با کیفیت برای انواع آبزیان پرورشی آغاز کردیم. پس از سالها تلاش مستمر، شرکت موفق به تولید محصولاتی متنوع و با کیفیت شد که نتیجه آن به دست آوردن سهم قابل توجهی از بازار داخلی و شناخته شدن این شرکت برای آبزی پروران شد.

این فعال فناور با اشاره به تامین خوراک ماهی قزل آلای رنگین کمان عنوان کرد: با توجه به حجم قابل به عنوان اولین و یکی از پرفروش ترین محصولات فرادانه جایگاه ویژه ­ای را به خود اختصاص داده است که با تحقیق و توسعه و با استفاده از متخصصین داخلی و خارجی، بسته به نیاز پروش ­دهندگان تولید می‌شود.

وی با بیان این‌که خوراک ماهی قزل آلای رنگین­ کمان تولیدشده توسط این شرکت دانش‌بنیان با استفاده از جدیدترین اطلاعات تغذیه­ ای و فناوری دنیا، فرموله و تولید می‌شود، ادامه داد: در تولید این خوراک، از مواد اولیه باکیفیت همراه با مکمل­ها و افزودنی­های اختصاصی همراه با فناوری اکستروژن استفاده می­‌شود.

حیدری بیان کرد: خوراک تولید داخل، سبب بهبود تولید و کیفیت قزل آلای پرورشی در مزارع شده است به طوری‌که که این خوراک بیش از 60 درصد نیاز کشور را تامین می­‌کند.

مدیرعامل شرکت فردانه با اشاره به وجوه تمایز محصول خوراک ساخته شده توسط این شرکت، نسبت به نمونه‌های مشابه داخلی و خارجی بیان کرد: این محصول توانسته است با کسب استانداردهای بین المللی مورد نیاز، علاوه بر این که کیفیت بالاتر را نسبت به سایر نمونه‌ها ارائه دهد، مجوزهای لازم را برای صادرات به کشورهای مختلف کسب کند.

حیدری ادامه داد: فرمولاسیون پیشرفته، علمی و به روز خوراک توسط متخصصان در کنار بسته ­بندی مناسب و امکان نگهداری و انبارداری طولانی مدت، تنوع زیاد محصول بر اساس اندازه ماهی و نیاز مشتری، شکل منظم، پایداری و شناوری مناسب دانه­‌های خوراک از مهم‌ترین ویژگی‌های خوراک ساخت داخل به شمار می‌روند.

این فعال فناور با اشاره به ایجاد رشد قابل توجه و یکنواخت ماهی متناسب با شرایط پرورش همراه با بقای بالای ماهی­ ها به دیگر مزایای این محصول اشاره کرد و افزود: بهبود فلور میکروبی دستگاه گوارش، ارتقا ایمنی و افزایش مقاومت ماهی در برابر عوامل بیماری و استرس­زا و افزایش کارایی تولید و کیفیت گوشت ماهی از نظر ارزش غذایی و شاخص­های ظاهری از مهم‌ترین مزیت‌های این خوراک به شمار می‌رود.

حیدری بیان کرد: با توجه به آمار فروش رو به رشد این محصول در سال­‌‎های متمادی، این محصول تنها از ابتدای سال تا دی ماه 1402، مانع ارزبری حدود ۹۱ میلیون دلار شده است.

وی با اشاره به تنوع در سبد محصولات خوراک دانش‌بنیان فرادانه عنوان کرد: دیگر محصولات آبزیان مانند  خوراک‌های اقتصادی، ویژه، رنگدانه دار، ایمنوپلاس و... و قابلیت کاربرد آنها در انواع سیستم‌­های پرورشی مزیت رقابتی ویژه­ای برای این محصول ایجاد کرده است؛ همچنین با درنظر گرفتن تولید وتامین مواد اولیه و در نتیجه کاهش هزینه تولید خوراک، خوراک دانش‌بنیان فرادانه قیمت تمام شده کمتری نسبت به سایر رقبا دارد.

وی با اشاره به ایجاد یک زنجیره ارزش کامل در صنعت خوراک آبزیان عنوان کرد: فرادانه دارای کامل‌ترین زنجیره ارزش در تولید پروتئین آبزیان است که شامل کارخانجاتی مانند کارخانه‌های تولید پودر ماهی در شمال و جنوب کشور، کارخانه فراوری و بسته ­بندی ماهی، کارخانه تولید کنسرو ماهی، کارخانه مکمل سازی، کارخانه چاپ کیسه چاپ نمونه، مجتمع شیر و گوشت فرادانه و... را شامل می‌شود. مجموع این فعالیت‌ها سبب اشتغال‌زایی مستقیم برای بیش از دو هزار و 500 نفر نیروی انسانی شده است از این بین بیش از ۵۰۰ نفر آن‌ها مستقیما در کارخانه تولید خوراک آبزیان فعالیت می­‌کنند.