ساخت روباتی که خطوط لوله را بازرسی میکند
یک شرکت دانشبنیان موفق به طراحی و تولید روباتی شده که میتواند خطوط لوله را در صنایع مختلف بازرسی کند.
یک شرکت فعال در حوزه سیستمهای روباتیک موفق به طراحی و تولید روبات بازرسی خطوط لوله شده که قادر به شناسایی عیوب خطوط لوله است.
علیرضا هادی، مؤسس و مدیرعامل این شرکت در خصوص روبات بازرسی خطوط لوله بیان کرد: خطوط لوله از تأسیسات اصلی و مهم در محیطهای صنعتی و شهری هستند که برای انتقال سیالات استفاده میشوند. لولهها بهمرورزمان دچار مشکل میشوند، بنابراین برای شناسایی مشکل نیاز به بازرسی دارند. این بازرسی باید به شکل دیداری انجام شود اما دسترسی به خطوط لوله برای انسان دشوار است. از سوی دیگر دیدن محیط و امکان عکسبرداری و فیلمبرداری در هنگام بازرسی خطوط لوله مهم است. کار شرکت ما ساخت ابزاری روباتیکی است که بتواند این کارها را انجام دهد.
وی افزود: قابلیتهای این روبات تنها فیلمبرداری و عکسبرداری نیست، بلکه میتواند اندازهگیریهای چون مقطع، شیب و گاز سنجی لوله را نیز انجام دهد. طی یک دهه گذشته طراحیهای مختلفی برای ساخت این محصول انجام شد تا به نمونه نهایی برسیم. در حال حاضر شرکتهای مختلفی در حال استفاده از روبات بازرسی خطوط لوله هستند. همچنین شرکت، خدمات مرتبط به این روبات را نیز به مشتریان ارائه میدهد. ازآنجاییکه این روبات محصول گرانی است، تنها به سفارش مشتری تولید میشود.
مؤسس و مدیرعامل این شرکت در خصوص پروژههای آینده این شرکت مطرح کرد: در حال افزایش کیفیت تصویری، ارتقای زیرساخت نرمافزاری و سختافزاری، ارتقای کیفی و توانمندسازی ویژگیهای روبات هستیم تا برای ارائه به بازارهای بینالمللی آماده شود. دسترسی به بازارهای خارجی و گرفتن استاندارد بینالمللی ازجمله اهداف بزرگ شرکت است. یکی دیگر از پروژههایی که روی آن کار میکنیم، تولید محصولات سادهتر برای تصویربرداری از مجراهای خانگی است که قابلاستفاده در صنعت نیز باشد. تعمیرات خطوط لوله توسط روبات از پروژههای آینده شرکت به شمار میرود. به این صورت که روبات بتواند بعد از شناسایی مشکل در خطوط لوله، آن را تعمیر و برطرف کند که این امر با کنترل از راه دور انجام میشود.
هادی در خصوص مشکلات شرکتهای دانشبنیان گفت: برخی از فناوریها و نوآوریها مدتزمانی بیشتری نیاز دارند تا به دوره بلوغ خود برسند و با پیشبینیهای معمول تطابق ندارند. بار مالی این پروژهها بیشتر از طریق کمکهای مالی تأمین میشود. ممکن است موعد سررسید تسهیلات مالی برسد اما هنوز شرکت به سودآوری نرسیده باشد و توان پرداخت را نداشته باشد. این امر مجموعه فناور را تحتفشار میگذارد. اگر مکانیسمهای مشارکتی و سرمایهگذاری بیشتر در کشور نهادینه شود و حمایتها بیشتر به شکل تسهیلات ارائه شود، روند کار فناوران بهبود مییابد و استرس مالی نیز نخواهند داشت.
وی افزود: صنایع، مصرفکننده فناوری هستند اما در بسیاری از صنایع جسارت کافی برای استفاده از نوآوری و فناوریهای نوین وجود ندارد. اکثر صنایع در خصوص فناوری محتاط عمل میکنند. راهکارهایی قانونی اعمالشده که بر اساس آن صنایع باید بخشی از بودجه خود را به انجام پژوهش و استفاده از فناوری اختصاص دهند، این در حالی است که وقتی سازمانها و صنایع با کسری بودجه مواجه میشوند، بودجه پژوهشی را کنار میگذارند. برای حل این مشکلات میتوان مکانیسمهای مشارکتی را افزایش داد.
مؤسس و مدیرعامل این شرکت بیان کرد: ارتباط میان فناور و صنعت هنوز بهخوبی شکل نگرفته است که این امر باعث سوختن ظرفیتها میشود. با استفاده از اعتبارسنجی پروژهها میتوان از ضرر و زیان سرمایهگذارها جلوگیری کرد، میتوان سابقه فناور در تجاریسازی را ارزیابی کرد و اعتبارها بر اساس آن داده شود تا فناوران بهراحتی از مکانیسمهای مشارکتی بهرهمند شوند.
منبع: آنا
ارسال به دوستان