روایت علی فروغی اصل، مخترع پکیج هوشمند پمپاژ آب و مدیرعامل شرکت دانشبنیان اتصال مکانیک
تولد اتصال مکانیک
روای: امیر حسین فروغی اصل، قائم مقام شرکت اتصال مکانیک
فعالیت ما در حوزه صنعت به چند نسل قبل بر میگردد. پدربزرگم و برادرانش در صنایع مختلف استان مانند پمپیران، ایدم و لیفتراک سازی مشغول بودند. بر همین اساس پدر من هم به این سمت کشیده شد. سال 1370، پدرم یک شرکت خصوصی تاسیس کرد که پروژههایی در زمینه تاسیسات و پمپاژ آب اجرا میکردند. سانحهای برای پدرم رخ داد و این کار با شکست روبرو شد. بعد از مدتی دوباره کارگاهی را دایر کرد و در حوزه مونتاژ الکتروپمپهای شرکت پمپیران مشغول شد. بعد از مدتی این کار هم با شکست روبرو شد. شکست که چه عرض کنم زندگیمان صفر شد. سال 82 شرکت اتصال مکانیک را تاسیس کردیم. تا سال 85 پروژههای متعددی در زمینه تاسیسات و پمپاژ آب انجام دادیم. دوباره مطالبات شرکت عقب افتاد و شرکتی با گردش مالی 8 میلیارد تومان و با 120 نفر پرسنل دوباره تا مرز ورشکستگی پیش رفت و کارگاه تعطیل شد. در این ایام پدرم خانه نشین شد.
ایده اختراع پکیج پمپاژ آب
پدر از این فرصت خانه نشینی استفاده کرد. به سبب سالها فعالیت در حوزه تاسیسات و آبرسانی، با مشکلات پمپاژ آب به شیوه سنتی آشنا بود و بر روی طرحی برای بهبود شیوه پمپاژ آب کار کرده بود. از سال 85 تا 89 بر روی پکیج هوشمند پمپاژ آب کار کرد. بالاخره در سال 89 توانست گواهی ثبت اختراع برای پکیج هوشمند پمپاژ آب را بگیرد.
پکیج هوشمند پمپاژ آب ویژگیها و برتریهای زیادی نسبت به سیستم سنتی دارد. اولا مانند سیستم سنتی مساحت چند هزار مترمربعی با استخرهای عظیم را اشغال نمیکند. ثانیا به راحتی و از راه دور با یک گوشی میتوان کل سیستم را کنترل کرد.
اولین مشتری پکیج پمپاژ آب
بعد از اتمام کارهای ثبت اختراع از سال 91 به دنبال بازاریابی برای سیستم جدیدمان افتادیم. هیچ یک از مدیران وزارت نیرو با سیستم نوین آشنایی نداشتند. کارمان دشوار بود. ابتدا باید مدیران امر را با سیستم جدید آشنا میکردیم. وقتی با توانمندیهای سیستم ما آشنا میشدند خیلی ذوق میکردند، با این حال هیچ یک از مدیران ریسک نصب سیستم مار را قبول نمیکردند. تا اینکه اتفاق خوب برایمان افتاد. برای نصب ایستگاه پمپاژ آب منطقه افسریه تهران نمیتوانستند زمین خالی پیدا کنند. به ورزشگاه تختی مراجعه کرده بودند و آنها 3 میلیارد و چهارصد میلیون تومان بابت در اختیار گذاشتن زمین پول درخواست کرده بودند. به طور اتفاقی پدرم برای معرفی سیستم جدیدمان تهران بود. آنجا بود که با سیستم ما آشنا شدند و ما اولین محصولمان را در خیابان افسریه تهران نصب کردیم. رفته رفته پکیج ما شناخته شد و در اکثر نقاط کشور نمونه محصولاتمان نصب شد.
تجهیز ایستگاه پمپاژ جذابه
سال 96 بود که از طرف ستاد اربعین تماس گرفتند و درخواست ایستگاه پمپاژ آب در مرز چذابه را کردند. حدود 20 روز تا مراسم اربعین باقی بود. در حالت عادی برای ایجاد ایستگاه پمپاژ آب به شیوه سنتی چندین ماه زمان لازم بود. در عرض 16 روز دستگاه را ساختیم و در محل نصب کردیم. چند روز مانده بود به اربعین که سیستم پمپاژ آب نصب شده بود. به این صورت مشکل آب منطقه حل شد.
سیل پل دختر
فروردین 98 بارشهای طوفانی بهاری سیل لرستان را به راه انداخت. شهر پل دختر زیر آب رفت. تمام نیروهای جهادی برای تخلیه آب پل دختر بسیج شدند. حجم آب بسیار بالا بود و کار بسیار کند پیش میرفت. یکی از پکیجهایمان را به منطقه انتقال دادیم و مشکل تخلیه آب پل دختر را تسریع کردیم.
هوشمند سازی پکیج پمپاژ آب
پکیج پمپاژ آب را به صورت دستی ساخته بودیم و در حدود سی نقطه از کشور نصب کرده بودیم. این سیستم با اینکه بسیاری از مشکلات سیستم سنتی را رفع میکرد اما دارای محدویتهایی هم بود. برای باز و بسته کردن شیرهای مختلف، یک نفر اپراتور باید هر دفعه به دستگاه که معمولا در زیر زمین جای میگرفت مراجعه میکرد. برای حل این مساله به فکر هوشمندسازی سیستم افتادیم. بابت این قضیه، رضا خراطی اصل به تیم شرکت اضافه شد.
هوشمندسازی دستگاه با کمک اینترنت اشیا
راوی: مهندس رضا خراطی اصل
به طور اتفاقی با معرفی یکی از دوستانم به شرکت اتصال مکانیک رفتم تا بر روی نرم افزارهای پکیج هوشمند پمپاژ آب برای هوشمندسازی آنها کار کنم. دو سه سال بود که داشتند کار میکردند اما نتیجهای حاصل نشده بود. برای اثبات خودم باید این پروژه را انجام میدادم. سه ماه شبانه روز بر روی نرمافزار کار کردم. در یکی از جمعههای تیر ماه سال 96 بالاخره توانستم جواب بگیرم. به قدری خوشحال بودم که در حیاط شرکت بالا و پایین میپریدم. این کار برای اولین بار در کشور انجام میشد. تا آن موقع حدود 30 دستگاه در نقاط مختلف کشور به پکیج پمپاژ آب متصل شده بود که به صورت دستی کنترل میشد. همه آنها را با نرم افزاری که نوشته بودم هوشمند کردم.
حمله داعش به حرم امام
با برنامهای که نوشتم دیگر کارها بسیار راحت شد. به راحتی با گوشی تلفن همراهم میتوانستم مسائل مربوط به ایستگاههای مختلف سطح کشور را حل کنم. حدود ساعت ده و نیم 17 خرداد ماه سال 96 بود که نرم افزار مربوط به یکی از ایستگاههای پمپاژ آلارم داد. گوشی را نگاه کردم و متوجه شدم مشکل مربوط به ایستگاه پمپاژ حرم امام (ره) است. بررسی کردم و متوجه شدم که افت فشار دارند. معمولا مصرف آب در این ایستگاه بسیار کم بود و این اتفاق غیر عادی به نظر میرسید. با مدیریت تاسیسات حرم تماس گرفتم. گفتند چیز خاصی نیست. مشکل را به صورت دستی کنترل میکنند. ده دقیقه گذشته بود که با من تماس گرفتند و گفتند که داعش به حرم حمله تروریستی کرده و شیرهای اطفاء حریق بر اثر دود ناشی از نارنجکهای دودزا فعال شدهاند. فشار آب یک دفعه افت کرده و امکان دسترسی فیزیکی به سیستم نیست. از تبریز کنترل سیستم آب حرم را به دست گرفتم و با کنترل ورودیها و خروجیهای آب توسط نرم افزاری که نوشته بودم، همه چیز را به حال عادی برگرداندم.
ارسال به دوستان