در حال حاضر 275 شرکت دانش‌بنیان در زمینه تولید تجهیزات پزشکی فعالیت می کنند

تجهیزات پزشکی نقش اساسی در روند تشخیص و درمان بیماران و تامین سلامت جامعه دارند. تجهیزاتی گران قیمت که خرید آنها از بازار جهانی بسیار پرهزینه و سخت است. اگرچه همچنان 65 درصد از بازار ایران در دست واردات این محصولات است اما با وجود 275 شرکت دانش بنیان امکان توسعه تجهیزات و اتکا به تولید داخلی افزایش پیدا کرده است.

البته این صعنت راهبردی و حیاتی در ایران هنوز جایگاه درست خود را نیافته و بر اساس گزارش‌های موجود؛ ۶۵ درصد بازار تجهیزات پزشکی ایران در اختیار واردات است. عددی بزرگ که اگر در اختیار فناوران ایرانی قرار گیرد، سود خوبی نصیب شرکت های دانش‌بنیان این حوزه خواهد کرد و خروج ارز از کشور را کاهش می‌دهد.

با همین هدف هم معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تلاش می کند تا سهم فناوران ایرانی در این صنعت را افزایش دهد و با ارائه خدمات و حمایت‌های لازم به آنها، بازار این عرصه را بومی‌سازی کند. در همین راستا هم در حال حاضر 275 شرکت دانش‌بنیان در این حوزه به تولید محصول و ارائه خدمت مشغول هستند.

در حال حاضر کشور آمریکا با ۳۹ درصد، بیشترین سهم را در این بازار بزرگ به خود اختصاص داده است و کشورهای آلمان، ژاپن و چین در رده‌های بعدی قرار دارند. ایران هم با داشتن ظرفیت بالای تولید و وجود شرکت‌های دانش‌بنیان توانمند، می تواند در لیست کشورهای پیشرو در این صنعت قرار گیرد. اما این هدف تنها با کمک جامعه تحصیل کرده و شرکت‌های دانش‌بنیان میسر است.

شرکت‌هایی چون یکتا تجارت جریان، نیک فناوران سلامت رایکا، گروه آروند هامرز، راهکار سفر سروین، داده پردازان و نواندیشان اقلیمی کاسپین، پولاد تجهیز ایرسا، آدرین رشد دایان، بصیر پردازش قشم، آژینه ابزار پارس و آذر دانش درنیکا.