خدمات صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری ویژه شرکت‌های دانش بنیان در وبینار امروز تشریح شد.

به همت مرکز شرکت‌ها و موسسات دانش بنیان معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری و با حضور مهندس محسن نوتاش، مدیر ارتباط با مشتریان صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری، وبیناری تحت عنوان «آشنایی با خدمات صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری» در تاریخ 20 اردیبهشت ماه 99 در سامانه lms.nimael.com برگزار شد. مهندس نوتاش در این وبینار، به تشریح خدمات صندوق نوآوری و شکوفایی ویژه شرکت‌های دانش بنیان پرداخت.

به همت مرکز شرکت‌ها و موسسات دانش بنیان معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری و با حضور مهندس محسن نوتاش، مدیر ارتباط با مشتریان صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری، وبیناری تحت عنوان «آشنایی با خدمات صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری» در تاریخ 20 اردیبهشت ماه 99 در سامانه lms.nimael.com برگزار شد. مهندس نوتاش در این وبینار، به تشریح خدمات صندوق نوآوری و شکوفایی ویژه شرکت‌های دانش بنیان پرداخت.

 

تاسیس صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری

در این وبینار مطرح گردید مطابق با ماده 5 قانون حمایت از شرکت‌ها و موسسات دانش بنیان و تجاری سازی‌نوآوری‌ها وا ختراعات (مصوب 1389)،لازم است نهادی به منظور تامین مالی شرکت‌های دانش بنیان تاسیس شود. پس از ابلاغ آیین‌نامه اجرایی و تصویب اساسنامه و همچنین آماده سازی زیرساخت‌های لازم، صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری از سال 92، فعالیت خود را در قالب ارائه تسهیلات به شرکت‌های دانش بنیان آغاز کرد. در سال‌های ابتدایی، خدمات این صندوق محدود به مواردی نظیر تسهیلات قرض الحسنه و تسهیلات با نرخ سود ترجیحی میشد، اما در سالهای اخیر، با گسترش خدمات و اضافه شدن مواردی همچون صدور ضمانت‌نامه، لیزینگ و سرمایه‌گذاری در قالب توانمندسازی، بر تنوع این خدمات افزوده شد.

 

ارائه تسهیلات، اولین خدمت صندوق نوآوری و شکوفایی به شرکت‌های دانش بنیان

نوتاش در معرفی خدمت تسهیلات ویژه شرکت‌های دانش بنیان گفت: «خدمت ارائه تسهیلات که هم به صورت قرض الحسنه و هم در قالب تسهیلات با نرخ سود ترجیحی قابل ارائه هستند، شامل تسهیلات نمونه سازی، تسهیلات قبل از تولید صنعتی، تسهیلات تولید صنعتی، تسهیلات سرمایه در گردش، تسهیلات اشتغال زایی، تسهیلات اسناد خزانه اسلامی، تامین دفتر کاری و در نهایت لیزینگ و استصناع است.» وی در ادامه افزود: «سال گذشته در حدود 21 هزار میلیارد ریال تسهیلات از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری در اختیار شرکت شرکت‌های دانش بنیان قرار گرفت.»

 

شرکت‌های دانش بنیان برای دریافت ضمانت‌نامه به بانک‌ها معرفی خواهند شد.

مهندس نوتاش در زمینه صدور ضمانت‌نامه‌های بانکی گفت: «ضمانت‌نامه‌هایی که از طریق صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری در اختیار شرکت‌های دانش بنیان قرار می‌گیرد، ضمانت‌نامه‌هایی بانکی است که با معرفی شرکت به بانک‌ها قابل دریافت بوده و مستقیما توسط صندوق صادر نمی‌شوند. لازم به ذکر است با تلاش‌های صندوق نوآوری و شکوفایی، هزینه‌های صدور و کارمزد این ضمانت‌نامه‌ها تا حدودی کاهش یافته‌اند.»

 

سرمایه‌گذاری غیرمستقیم، جایگزین سرمایه‌گذاری مستقیم شده است.

نوتاش در این وبینار مطرح کرد: «خدمت سرمایه‌گذاری که سابقا به صورت مستقیم و توسط صندوق ارائه میشد، تا حدودی با مشکلات فرایندی و اجرایی همراه بود و میتوان گفت تا سال 97، به صورت جدی به اجرا در نیامد. اما اخیرا با اعمال تغییراتی و واگذار نمودن پیگیری این فرایند به صندوق‌های عامل، خدمت سرمایه‌گذاری به صورت غیرمستقیم در حال اجراست و در سال گذشته به میزان 1500 میلیارد ریال سرمایه گذاری به صورت غیر مستقیم انجام گردید.»

 

خدمات توانمندسازی شامل حمایت‌هایی بلاعوض است.

خدمات توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری، حمایت‌هایی است به صورت بلاعوض به شرکت‌های دانش بنیان ارائه میشود. نوتاش در این ارتباط گفت: «خدمات توانمندسازی شامل آموزش، مشاوره، خدمات توسعه بازار، خدمت استاندارد‌ها و تاییده‌ها، حفاظت از مالکیت فکری، رویداد و شبکه سازی و در نهایت رتبه بندی و رقابت پذیری می‌باشند که دریافت این خدمات از سوی کارگزاران مربوطه امکان‌پذیر بوده و با حمایت‌های بلاعوض صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری همراه است.» وی در ادامه گفت: «میزان این حمایت‌های بلاعوض بسته به نوع خدمت تعیین میشوند؛ به عنوان مثال، شرکت‌های دانش بنیان برای دریافت خدمت مشاوره، از حمایت 90 درصدی صندوق برخوردار میشوند و تنها لازم است 10 درصد باقی مانده را به کارگزاران مربوطه پرداخت نمایند.»

 

دریافت تسهیلات با ارائه تضامین متنوع امکان‌پذیر است.

نوتاش درباره نوع تضامین مورد پذیرش برای اخذ تسهیلات عنوان کرد: «تضامینی که لازم است شرکت‌های دانش بنیان برای اخذ تسهیلات ارائه دهند بسیار متنوع بوده و شامل مواردی همچون چک و سفته، ضامن حقیقی و حقوقی، وثایق ملکی و ضمانت‌نامه‌های بانکی است.» وی افزود: «این تضامین به صورت ترکیبی هم مورد پذیرش هستند و متناسب با ریسک طرح و شرکت تعیین می‌شوند. بدیهی است هرچه این ریسک بالاتر باشد، تضماینی نظیر وثیقه ملکی جایگزین چک و سفته خواهد شد.» همچنین در ارتباط با میزان اهمیت وضعیت اعتباری شرکت متقاضی دریافت تسهیلات عنوان شد: «نکته بعدی اهمیت وضعیت مالی و اعتباری شرکت متقاضی تسهیلات است که دریافت تسهیلات برای مبالغ زیر 2 میلیارد ریال در مواردی در قبال ارائه سفته، چک و ضامن نیز به عنوان ضمانت امکان پذیر است، اما برای تسهیلاتی با مبالغ بیشتر، شرایط مالی و اعتباری شرکت و همچنین سوابق پیشین آن در بازپرداخت تسهیلات بسیار مورد توجه قرار خواهد گرفت.»

در ادامه، نمایندگان شرکت‌های دانش بنیان، سوالات خود را در ارتباط با موارد ارائه شده در این وبینار مطرح کردند و مهندس نوتاش، به این سوالات پاسخ دادند. لازم به ذکر است فایل ویدیویی این وبینار هفته آینده از طریق وبسایت daneshbonyan.ir در دسترس قرار خواهد گرفت.