حل مشکل حرارت در صنایع با آئروژل ایرانی
یک شرکت دانشبنیان فعال در حوزه فناوری نانو موفق به تولید عایقهای مبتنی بر آئروژل شده که تمامی دانش فنی تولید شامل طراحی و ساخت تجهیزات، فرمولاسیون ویژه محصولات، راهاندازی خط تولید، توسعه محصولات جدید توسط این شرکت فناور در داخل کشور توسعه یافته و بومیسازی شده است.
یک شرکت دانشبنیان موفق به ساخت عایقهای مبتنی بر آئروژل شده که میتوان از آنها در صنایع پتروشیمی، نفت و گاز استفاده کرد. این عایق آئروژل در عین سبک بودن و ضخامت کم، عملکرد بسیار بالایی دارد.
حسن برگزین مدیرعامل این شرکت دانشبنیان گفت: محصولات زیستسازگار یکی از بهترین گزینهها برای کاهش مصرف انرژی، کاهش تولید آلایندگی، افزایش ایمنی و کیفیت محصولات تولیدی صنایع مختلف است. فناوری به کار رفته در تولید این محصولات یعنی آئروژل از جمله فناوریهای مهم و راهبردی حوزه نانو در دنیا بوده و ایران نیز از جمله معدود کشورهای دارای این فناوری است.
وی افزود: در حال حاضر این فناوری به صورت پایلوت در شرکت پالایش نفت تبریز اجرا شده است. پس از اجرا موفقیتآمیز این فناوری در شرکت پالایش نفت تبریز، این شرکت به دنبال خرید این محصول و استفاده از آن در خط لولههای خود است.
برگزین ادامه داد: آئروژلها سبکترین جامد تجاریسازی شده دنیا هستند و بهترین عایقهای حرارتی دنیا با ضریب بسیار کم محسوب میشوند. در حال حاضر عایقهای آئروژل در دنیا مورد استقبال قرار گرفتهاند و بزرگترین پالایشگاهها، پتروشیمیها، صنایع دفاعی و سایر صنایع بزرگ از انواع آن در بخشهای مختلف استفاده میکنند. آئروژلهای نانو متخلخل فرصتهای بسیار زیادی برای کاهش اتلاف انرژی، کاهش هزینههای عایقکاری و توسعه عایقکاری در شرایط پیچیده ایجاد کرده است.
به گفته وی، این عایقهای پیشرفته آئروژل برای عایقکاری تجهیزات هوایی و فضایی، عایقکاری صنایع ذوب و ریختهگری، عایقکاری تجهیزات ویژه مخابراتی، عایقکاری انواع کشتی و شناور و عایقکاری ساختمان و تاسیسات کاربرد دارد و همچنین ضریب انتقال حرارت فوقالعاده کم، مقاوم در برابر انواع مواد شیمیایی، منعطف با مقاومت مکانیکی بالا، تشکیل شده از حفرات نانویی، طول عمر بیش از ۲۰ سال، کاملا آبگریز، نسوز و ضدحرارت برخی از ویژگیهای آن است.
مدیرعامل این شرکت دانشبنیان خاطرنشان کرد: آئروژلها جامدات نانومتخلخل با تخلخلهای نانومتری در ابعاد ۲ تا ۵۰ نانومتر هستند و بیش از ۹۷ درصد تخلخل دارند که با هوا پر شده است. آنها به صورت فوقآبگریز تولید میشوند. همچنین آئروژلها طبق مستندات سازمانهای معتبر کاملا زیستسازگار بوده و هیچگونه آسیبی به محیطزیست وارد نمیکنند.
منبع: ایسکا نیوز
ارسال به دوستان