تولید 600 نوع محیط کشت تولید فرآورده‌های بیولوژیکی در کشور

مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان از تولید بیش از 600 نوع محیط کشت میکروبی و تولید بیش از 600 نوع ماده اولیه و 40 نوع کیت تشخیص در این شرکت خبر داد.

حسن سلیمی مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان زمینه فعالیت‌های این شرکت را تولید محصولات اختصاصی در زمینه میکروبیولوژی چون محیط‌های کشت میکروبی ذکر و اظهار کرد: در حال حاضر بیش از 600 نوع محیط کشت میکروبی و تولید بیش از 600 نوع ماده اولیه و 40 نوع کیت تشخیص در این شرکت تولید کرده‌ایم که باعث شده این شرکت در دنیا به‌عنوان یکی از چند شرکت تخصصی محدود در زمینه تولید محیط‌های کشت به لحاظ تنوع محصولات تبدیل شود.

وی تصریح کرد: طیف محصولات تولیدی این شرکت بیشتر در حوزه علوم زیستی شامل انواع محیط‌های کشت میکروبی، پپتون‌ها، عصاره‌ها، مواد شیمیایی، آنتی‌بیوتیک‌ها و کیت‌های شناسایی میکروبی است. هدف اصلی ما ارائه خدمات و محصولات باکیفیت جهانی و توسعه برندی معتبر در دنیا است.

سلیمی تأکید کرد: محیط کشت، غذای کاملی برای تامین بهینه منابع موردنیاز برای رشد میکرو ارگانیزم‌ها است. با توجه به تنوع باکتری‌ها و کاربردهای گوناگون آن‌ها، نیاز به تنوع محیط‌های کشت مختلف برای رشد و تکثیر هدفمند آن‌ها وجود دارد که در حال حاضر در دنیا بیش از دو هزار محیط کشت فرموله شده‌اند تا نیازهای باکتری‌ها و میکروب‌های هدف را به بهترین نحو تامین کنند. لازم به ذکر است که محیط‌های کشت در آزمایشگاه‌های مختلف صنایع، دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی کاربرد دارد.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان افزود: امروزه محصولات این شرکت در آزمایشگاه‌های تحقیقاتی، پزشکی، دارویی و صنایع مختلف شامل صنایع غذایی و لبنی، بهداشتی و آرایشی، نفت و پتروشیمی و نیز آب و فاضلاب استفاده می‌شوند. محصولات تولیدی شرکت با تکیه‌بر دانش روز متخصصان و کارشناسان خود، مطابق با استانداردهای معتبر دنیا و ضمن رعایت تمام مراحل کنترل کیفی و استانداردهای مرتبط تولید می‌شود.

وی از تولید 40 نوع کیت خبر داد و گفت: این کیت‌ها برای شناسایی باکتری‌های SRB، باکتری‌های وابسته به آهن، باکتری‌های احیاکننده نیترات (نیترات خوار)، باکتری‌های هوازی، باکتری‌های بی‌هوازی یا بی‌هوازی اختیاری، باکتری‌هایی با نیازمندی‌های غذای اندک، باکتری‌های فلوئورسنت سودوموناس و کیت شناسایی کل باکتری‌ها طراحی و عرضه‌شده است. این کیت‌ها برای بررسی آلودگی‌های محیطی خانه، بیمارستان و برج‌های خنک‌کننده قابل‌استفاده است. با این روش توانستیم بخشی از نیازهای داخل کشور را برآورده سازیم. پیش‌بینی می‌شود که سال آینده یکسری مواد ضروری را خودمان تولید کنیم تا از وابستگی جدا شویم.

سلیمی از تولید کیت‌های تشخیص شاخص‌های آلودگی آب شرب در این شرکت خبر داد و افزود: محصولی که برای تشخیص آلودگی و تصفیه آب در ایران ساخته‌شده، مبتنی بر فناوری‌های بومی و قابل‌رقابت با نمونه‌های خارجی است و ازلحاظ کیفیت هم‌ردیف محصولات خارجی است.

وی ادامه داد: حمایت ستاد توسعه زیست‌فناوری از کیت‌های تولیدشده متخصص ژنتیک مولکولی گفت: محصول تولیدشده داخلی، اولین نمونه از این محصول است که در داخل کشور تولید می‌شود و ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی، از ساخت و تولید این محصول دانش‌بنیان حمایت کرده است.

سلیمی با بیان اینکه فراهم کردن زمینه تجاری‌‌ شدن علم را باید افراد متخصص انجام دهند، افزود: در بیشتر موارد محققان فعالیت‌های علمی انجام می‌دهند که به تصور خودشان قابلیت تجاری‌سازی دارد، این در حالی است که متخصص تجاری‌سازی می‌تواند تشخیص دهد چه نوع دانشی ظرفیت تجاری شدن و قابلیت رقابت در بازار را دارد.
وی ادامه داد: بنابراین لازم است محققان پیش از هرگونه فعالیت علمی و تولید علم ابتدا با ایجاد ارتباط با بخش صنعت، نیازهای موجود را شناسایی و در راستای رفع آن‌ها فعالیت‌های خود را ساماندهی کنند.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان در ادامه از تولید ماده ضدعفونی‌کننده به ظرفیت 300 لیتر خبر داد و گفت: به خاطر شیوع ویروس کرونا(کووید 19) تصمیم گرفتیم الکل موجود شرکت را به مواد ضدعفونی‌کننده تبدیل کنیم تا از این طریق در جهت رفع نیاز کشور گام برداریم.

منبع: ایسکانیوز

 

تصاویر