تولید 30 محصول پزشکی دانش بنیان/باید بستر صادراتی و ارائه تسهیلات را هموار کرد

مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان با اشاره به اینکه تاکنون بیش از 30 محصول در عرصه پزشکی و تجهیزات پزشکی طراحی و تولید کردیم، گفت: باید شرایط گرفتن مجوز را برای این شرکت‌ها تسهیل کرد تا در راستای جهش تولید، فروش و صادرات محصولات ایرانی اوج بگیرد.

بهناز طوسی‌ زاده مدیرعامل یک شرکت دانش‌ بنیان در رابطه با فعالیت این شرکت، اظهار کرد: این شرکت دانش‌ بنیان در زمینه تولید کیت‌ های آزمایشگاهی، محیط کشت‌ های سلولی و بیوتکنولوژی و دارویی با رعایت اصول فنی و کیفی با برخورداری از منابع متخصص فعالیت می‌ کند.

وی از ساخت کیت تشخیص سرطان گردنه رحم  hpv  خبر داد و گفت: نمونه‌ گیری با این کیت به سادگی و در یک مرحله، امکان تشخیص سرطان دهانه رحم را فراهم می‌ کند. این محصول برخلاف موارد مشابه دیگر، تک محلوله بوده و نیاز به محلول پاک کننده و لایه‌ ساز ندارد و تنها با یک بار سانتریفیوژ، فاز سلولی آن جدا می‌ شود.

طوسی‌ زاده با بیان اینکه این محصول افزون بر اینکه با فناوری داخلی و دانش بومی تولید شده است، افزود: در مقایسه با نمونه‌ های خارجی، قیمت تمام شده پایین‌ تری دارد و به صورت دستی و دستگاهی قابل استفاده است. علاوه برآن ژل سونوگرافی، کیت آزمایشگاهی و محیط‌ های کشت سلولی نیز توسط این شرکت دانش‌ بنیان تولید شده است و در حال حاضر این محصولات در فاز نیمه صنعتی قرار گرفته است.

وی یادآور شد که تاکنون بیش از ۳۰ محصول تجهزات پزشکی و پزشکی را طراحی و تولید کردیم. هم‌ اکنون نیز مشغول خرید زمین برای توسعه فضای این شرکت هستیم، متاسفانه به دلیل نبود حمایت اساسی از سوی مسئولان در اخذ تسهیلات با مشکل موجه هستیم.

مدیرعامل این شرکت ادامه داد: هدف از خرید زمین بیشتر به خاطر توسعه فضای شرکت بوده و بنا داریم محصولاتی که در فاز نیمه صنعتی یا آرندی هستند را به محصول تبدیل کنیم.

وی افزود: پس از شیوع کرونا و به خاطر شرایط خاص کشور از اوایل اسفند ماه سال گذشته خط تولید خود را تغییر داده و مدت زمان کوتاهی محلول‌ های ضدعفونی کننده دست و سطوح را تولید و روانه بازار کردیم.

طوسی‌ زاده با اشاره به اینکه محلول‌ ها دارای خاصیت نرم‌ کنندگی پوست دست است و اثر سوئی بر روی پوست ندارد و باعث حساسیت آن نمی‌ شود، گفت: در این محلول‌ ها ما از الکل ۷۰ درصد که خاصیت ویروس‌ کشی بالایی دارد استفاده کردیم.

مدیرعامل این شرکت دانش‌ بنیان در رابطه با عمده چالش‌ های پیش روی این شرکت‌ ها اظهار کرد: ما به عنوان یک شرکت تولیدی در بخش نقدینگی و سرمایه در گردش به شدت دچار مشکل هستیم. می‌ توان گفت در حال حاضربخاطر شیوع ویروس کرونا و نوسانات ارزی مشکلات چند برابر شده است و خیلی از شرکت‌ ها متاسفانه با مشکل فضا نیز مواجه هستند و برای توسعه شرکت نیاز به حمایت اساسی مسئولان دارند.

وی از فروش گسترده محصولات تولیدی خبر داد و گفت: در عرصه فروش و تولید محصول مشکل چندانی نداریم اما در بخش گرفتن زمین با موانع زیادی روبه رو هستیم؛ چرا که برای توسعه فضا نیاز به منابع مالی و اخذ تسهیلات داریم که هنوز به نتیجه کامل نرسیده‌ ایم.

طوسی‌ زاده با بیان اینکه ۸۰ درصد بازار اصفهان و ۵۰ درصد بازار کل کشور را تامین می‌ کنیم، اظهار کرد: در صورت تامین نقدینگی وارد فاز صادراتی خواهیم شد. هم‌ اکنون بازار هدف ما بیمارستان‌ ها، آزمایشگاه‌ ها و متخصصان زنان هستند و طبق برنامه‌ ریزی صورت گرفته قرار است که محصول تولیدی خود را به کشورهای حوزه خلیج فارس گرجستان و ترکیه صادر کنیم.

وی افزود: در حال حاضر ۲۰ نفر به صورت مستقیم و ۲۰۰ نفربه صورت غیر مستقیم مشغول به فعالیت هستند.

مدیرعامل این شرکت دانش‌ بنیان با اشاره به اینکه نباید عناوین سال (جهش تولید) را شعار گونه مدنظر قرار داد بلکه باید زمینه را برای رونق تولید و صادرات فراهم کرد؛ چرا که دانش‌ بنیان‌ ها با موانع بزرگی روبه رو هستند. باید شرایط گرفتن مجوز را تسهیل کرد تا فروش و صادرات محصولات ایرانی در راستای جهش تولید اوج بگیرد.

منبع: ایسکانیوز