تولید دستگاه تنفس مصنوعی خانگی در دانشگاه اصفهان

یک شرکت دانش‌بنیان دانشگاه اصفهان در راستای وظیفه اجتماعی و علمی خود اقدام به طراحی دستگاه ونتیلاتور خانگی، گلایدوسکوپ، قالب و ساخت فیلتر ماسک در دانشگاه اصفهان کرد.

شرکت‌های دانش‌بنیان مختلف در سطح کشور با شروع ویروس جدید کرونا، برای مقابله با این ویروس و مداوای بیماران ظرفیت و توان علمی خود را برای یاری‌رساندن به دستگاه‌های متولی امر سلامت در کشور به کار گرفتند.

نیما جمشیدی، مدیرعامل یک شرکت دانش‌بنیان در دانشگاه اصفهان در خصوص این اقدامات اظهار کرد: طراحی دستگاه ونتیلاتور خانگی یا ونتیلاتور اورژانس، محافظ صورت، طراحی و ساخت دستگاه گلایدوسکوپ، تولید ملحقات دستگاه ونتیلاتور، تولید فلومترهای اکسیژن مخصوص دستگاه ونتیلاتور، طراحی قالب و ساخت فیلتر ماسک ازجمله تولیدات این شرکت در روزهای مقابله با کرونا است.

وی در خصوص طراحی دستگاه ونتیلاتور خانگی یا ونتیلاتور اورژانس گفت: با توجه به افزایش نیاز به این دستگاه‌ بعد از شیوع ویروس کرونا در سراسر دنیا، تولید افزایش‌یافته است. در راستای رفع نیاز داخلی اقدام به طراحی این دستگاه کردیم. این دستگاه‌ها بر اساس استاندارد Emergency-FDA  در دو مدل اکسیژنی و بدون اکسیژن درحال تولید است و قابلیت کاربرد خانگی و آمبولانسی دارد. در فاز اول امیدواریم ظرف ماه آینده در سه شیفت، ۲۰۰۰ عدد تحویل مراکز و اورژانس شود و در فاز دوم مدل خانگی آن تولید می‌شود. از ویژگی‌های آن ارزان بودن و قابلیت استفاده ساده و خانگی در مدل کودک و بزرگسال است.

عضو هیات علمی مهندسی پزشکی دانشگاه اصفهان در خصوص محافظ صورت ساخت این شرکت توضیح داد: با توجه به خطر پرتاب ویروس کرونا براثر عطسه یا صحبت کردن، محافظ صورت یکی از ابزارهای ضروری محافظت شخصی در مقابله با انتقال ویروس کرونا از فرد آلوده به سایر افراد به‌خصوص کادر درمانی است. در این راستا به بررسی و ساخت مدل‌های ارزان‌قیمت و گوناگون برای مهار انتقال بیماری پرداختیم و در حال تولید انبوه و فروش هستیم. قابلیت تولید سریع، ارزان و نصب آسان و ایمن از ویژگی‌های این وسیله است.

جمشیدی به طراحی و ساخت دستگاه گلایدوسکوپ اشاره کرد و افزود: با توجه به اینکه این دستگاه برای لوله‌گذاری و بررسی عدم انسداد مجاری تنفسی در بیماری کرونا استفاده می‌شود، اقدام به ساخت و طراحی نرم‌افزار و سخت‌افزار مکانیکی و الکترونیکی این دستگاه کردیم. لوله‌گذاری تراشه یکی از ملزومات نجات بیماران کرونایی در مراحل حاد بیماری است. این کار از مهارت‌های پایه در علوم پزشکی است. بااین‌حال میزان موفقیت افراد مبتدی در این مهارت پائین است. ویدئولارنگوسکوپ‌ها (گلایدوسکوپ) وسایلی گران‌قیمت هستند که باعث افزایش سرعت و دقت و کم‌خطر کردن لوله‌گذاری تراشه در بیماران و مانع از فوت بیماران می‌شوند.

وی ادامه داد: ملحقات دستگاه ونتیلاتور نیز به دلیل کمبود در جهان و عمدتا وارداتی بودن آن و نیاز شدید فعلی در داخل کشور کمتر تولید می‌شود. این شرکت دانش‌بنیان دانشگاه اصفهان به‌منظور رفع نیاز داخلی در شرایط بحرانی فعلی جهانی اقدام به طراحی و مهندسی معکوس و بازتولید ملحقات این دستگاه کرده است. همچنین تولید فلومترهای اکسیژن مخصوص دستگاه ونتیلاتور قابلیت یک‌بارمصرف داشته و بعد از هر بار مصرف تعویض خواهد شد.

منبع: ایسنا

تصاویر