تأمین روزانه ۴۰ دستگاه ونتیلاتور توسط ۲ شرکت دانشبنیان ایرانی
مدیرکل اداره تجهیزات و ملزومات پزشکی گفت: تولیدکنندگان دستگاههای ونتیلاتور که دو شرکت دانشبنیان هستند، متعهد شدهاند که روزانه ۴۰ عدد دستگاه را تولید و در اختیار وزارت بهداشت قرار دهند و مازاد آن نیز قابلیت صادرات دارد.
مهندس سید حسین صفوی در نشست خبری که در استودیو سلامت وزارت بهداشت و بهصورت ویدئوکنفرانس برگزار شد، گفت: از زمانی که ویروس کرونا در کشور شیوع پیدا کرد، با کمبود اقلام مورد نیاز برای مقابله با این بیماری، روبرو شدیم که منجر شد در این دو سه ماه، اتفاقات بزرگی در کشور رخ دهد که مایه فخر و افتخار کشور است.
وی افزود: در بدو بحران، بسیاری از محصولات موردنیاز در زمینه مراقبت و محافظت از پرسنل و بیماران در برابر این ویروس، در کشور به میزان کافی تولید نمیشد، یا اینکه در مورد برخی از این اقلام در کشور اصلاً تولیدکنندهای نداشتیم.
مدیرکل اداره تجهیزات و ملزومات پزشکی با ارائه مثالی بیان کرد: در زمینه کیتهای تشخیص کرونا که در کشور تولید نمیشد، شرکتهای دانشبنیان بلافاصله شروع به کار کردند و در حال حاضر، میزان تولیدات این کیتها بهاندازهای رسیده که نهتنها نیاز کشور را تأمین میکنند، بلکه کیفیت و تیراژ این کیتها به سطحی رسیده که میتوان آنها را به سایر کشورها صادر کرد. در حال حاضر سه شرکت تولیدکننده در زمینه تولیدات کیتهای تشخیص مولکولی و یک شرکت در زمینه تولید کیتهای سرولوژی فعالیت دارند. البته شرکتهای دانشبنیانی نیز در سطح بررسی کیفیت هستند که بهمحض اخذ تأییدیه کیفی در شبکه عرضه این محصولات قرار خواهند گرفت.
وی در خصوص اقلام حفاظتی گفت: تولیدات ما در حوزه ماسکهای سه لایه بین 500 تا 600 هزار عدد در روز بود که اکنون تیراژ تولیدمان در زمینه ماسکهای صنعتی به روزانه 2 و نیم میلیون عدد رسیده و نیاز مراکز درمانی بهطور کامل تأمین میشود. علاوه بر این، با توجه به ظرفیتی که در کشور ایجادشده، برخی گروههای جهادی، اقدام به راهاندازی کارگاههایی برای تولیدات نیمهصنعتی کردند و در این راستا نیز روزانه 2 میلیون عدد ماسک با رعایت نکات بهداشتی تولید میشود که البته بر کارکرد این کارگاهها نظارت کافی وجود دارد.
وی در خصوص تولید ماسکهای ان 95 گفت: در این زمینه در آغاز، حدود 15 هزار تولید روزانه داشتیم، اما درحال حاضر، تولید این ماسکها به روزانه 150 هزار عدد رسیده و علاوه بر تأمین نیاز مراکز درمانی و بخش صنعت، به کشورهای دیگر نیز صادر میشود.
صفوی درباره تولید دستگاههای ونتیلاتور تصریح کرد: در آغاز ظرفیت تولیدمان در زمینه دستگاههای ونتیلاتور بسیار کم بود و روزانه شاید 10 عدد تولید میشد، اما امروز بهجایی رسیدیم که تولیدکنندگان دستگاههای ونتیلاتور که دو شرکت دانشبنیان هستند، متعهد شدهاند که روزانه 40 عدد دستگاه را تولید و در اختیار وزارت بهداشت قرار دهند و مازاد آن نیز قابلیت صادرات دارد. این دستگاهها در شرایط تحریم تولید میشود و حتی در تأمین قطعات تولید آنها با سختی مواجهیم، اما با تکیه بر توان متخصصان و محققان کشور و تلاش مسئولان به این ظرفیت دست یافتیم. حتی کشورهایی که خودشان تولیدکننده این دستگاهها بودند، در حال حاضر تقاضای خرید این دستگاهها را از ما دارند.
صادرات کیتهای سرولوژی ایرانی به ترکیه و آلمان
وی در خصوص صادرات کیتهای ایرانی به سایر کشورها افزود: کیتهای سرولوژی پس از کسب تأییدیه از سوی ما در قالب دو محموله برای کشورهای آلمان و ترکیه ارسال شد. البته در خصوص کیتهای تشخیصی PCR صادرات نداریم؛ چرا که باید نیاز داخلی را پوشش دهیم. در خصوص واردات کیت نیز ازآنجاییکه ما تولیدکننده کیت نبودیم در ابتدای شیوع بیماری کرونا بخشی از کیتها از سوی سازمان بهداشت جهانی و بخشی نیز از طریق کشور چین تأمین میشد. نمونههای این کیتها بررسی شده و درصورتیکه مجوز نهایی را اخذ میکرد ترخیص آن صورت میگرفت. این کیتها کیفیت و شرایط مناسبی داشتند.
صفوی در بخش دیگری از این نشست، در پاسخ به این سؤال که در برخی از خبرها کشور ترکیه اعلام کرده است که محمولهای به این کشور نرسیده است، تصریح کرد: دو محموله از کشور خارج شده و دیگر در گمرک ایران وجود ندارد. باید توجه کنید روند ترخیص کالا نیز در کشورها و گمرکات مختلف، متفاوت است، اما این محمولهها از کشور ما خارج شده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه کرونا توانست آسیبپذیری کشورهای مختلف را در تأمین نیازهای درمانی نشان دهد، اظهار کرد: ما با وجود اینکه در شرایط تحریمهای سخت و مشکلات آن قرار داشتیم، توانستیم در تأمین اقلام پزشکی جایگاه مثالزدنی به دست آوریم. در روزهای اول بیماری با توجه به نیاز بالا برای ماسک مجوزهایی برای واردات داده بودیم اما اکنون با توجه به افزایش حجم تولید داخل، تقاضای زیادی برای آن وجود ندارد.
اجازه بازاریابی خارجی به شرکتهای ایرانی تولیدکننده کیتهای کرونا
وی در خصوص حجم صادرات کیت از کشور گفت: همانطور که گفتم دو قسمت صادرات انجام شده است و اکنون خود تولیدکنندهها از ما درخواست کردهاند که روزانه 9000 کیت صادر کنند که ما نیز اجازه این کار و بازاریابی در کشورهای خارجی را به آنها خواهیم داد.
منبع: خبرگزاری تسنیم
ارسال به دوستان