بخش اعظمی از بازار محصولات نانوفناورانه بومی است

در حال حاضر 260 شرکت دانش‎‌بنیان و خلاق و 64 شرکت تولیدکننده تجهیزات نانوفناورانه فعالیت دارند که این از رشد و توسعه کمی و کیفی محصولات نانوفناوری در کشور خبر می‌دهد.

این آمارهار گواهی می‌دهد؛ یکی از عرصه‌های فناورانه ای که ایران را در دنیا مطرح و در لیست کشورهای پیشرو قرار داده، حوزه نانوفناوری است. صنعتی که از همان ابتدای شکل گیری زیست بوم فناوری و نوآوری با سرعت بالایی توسعه یافت و محصولات متنوعی توسط شرکت های دانش بنیان تولید و عرضه شد.

بازاری که در حال حاضر بخش اعظمی از آن بومی است و نیازهای کشور در صنایع مختلف را پاسخ داده است. طبق آخرین آمار به روز شده توسط ستاد توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در حال حاضر 260 شرکت دانش‎‌بنیان و خلاق و 64 شرکت تولیدکننده تجهیزات در این حوزه فعالیت دارند.

بیشترین سهم این بازار با 30 درصد به «تولید مواد اولیه» تعلق گرفته است. «عمران و ساختمان» و «حمل‌ونقل» هر کدام با 13 درصد، «دارو، بهداشت و سلامت» با 11 درصد، «خدمات و ملزومات صنعتی» و «انرژی، صنعت نفت و صنایع وابسته» هم با 8 درصد در رتبه های بعدی قرار دارند.

«کالای خانگی»، «نساجی و پوشاک»، «اپتیک»، «آب و کشاورزی و بسته بندی» و «آموزش» هم به ترتیب در رتبه های پایین تری قرار دارند.