انواع قطعات با پرینترهای سه بعدی پلیمری و رزینی بومیسازی شدند
متخصصان یک شرکت دانشبنیان موفق به تولید انواع پرینترهای سه بعدی رزینی و پلیمری شدهاند که قطعات پرینت شده با آنها در انواع تجهیزات و کاربردها قابل استفاده هستند.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، بهرام کاظمی از محققان طرح در شرکت آیهان چاپگر فلز، حوزه فعالیت این شرکت را تولید پرینترهای سه بعدی عنوان کرد و گفت: ما بر طراحی و ساخت انواع پرینترهای سه بعدی متمرکز شده و موفق به ساخت پرینترهای سه بعدی FDM، رزینی و پرینترهای FDM دما صنعتی شده ایم. پرینترهای اف دیامدما صنعتی برای پرینت پلیمرهای صنعتی مانند پلی کربنات و پلی آمید کاربرد دارند.
وی با بیان اینکه فناوریهای به کار رفته در این پرینترها متفاوت است، اظهار کرد: پرینترهای FDM معمولا فیلامنتها و رشتههای پلیمری را پرینت میکنند ولی پرینترهای رزینی، فتورزینها را با استفاده از اشعه UV لایه به لایه خشک و پرینت میکنند.
این محقق خاطر نشان کرد: ما بر روی پرینترهای رزینی که فناوری آن مبتنی DLP به عنوان یکی از جدیدترین فناوریهای پرینت رزینی است تحقیقاتی را در دستور کار داریم. این فناوری جزو فناوریهای « های تک» به شمار میرود.
وی با تاکید بر اینکه پرینترهای FDM دماهای صنعتی در مقیاس صنعتی تولید شده است، گفت: محصولات نهایی تولید شده از این پرینتر در حد نمونه اولیه نیست بلکه میتوان قطعات تولید شده از آن را دستگاهها استفاده کرد.
کاظمی، کاربرد پرینترهای رزینی را در طلا و جواهر سازی و دندان سازی دانست و توضیح داد: این پرینتر می تواند نمونه اولیه دندان فرد را پرینت کند و در جواهرسازی نیز میتوان با یک نوع رزین ریخته گری، نمونهها را پرینت و در سیلندر قرار داد تا فرآیند ریخته گری دقیق انجام شود و در نهایت طلا ساخته شود.
ارسال به دوستان