امیدواری از آغاز اجرای قانون جهش دانش‌بنیان با کمک شورای نگهبان

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری با اشاره به تصویب قانون جهش دانش‌بنیان در مجلس ابراز امیدواری کرد که آغاز اجرای این قانون با مساعدت شورای نگهبان کلید بخورد.

به گزارش ایسنا، دکتر سورنا ستاری امروز در افتتاحیه نمایشگاه دستاوردهای حوزه نانو که در محل خانه نوآوری و فناوری ایران برگزار شد، مدل توسعه نانو در کشور را یک مدل نمونه‌ای موفق در توسعه فناوری دانست و افزود: ما کشوری بودیم که با علم جدید نانو مواجه شدیم که نه فرهنگ و نه زیست‌بوم و نه نیروی انسانی داشتیم، ولی پس از ۲۰ سال این توسعه رخ داده است.

ستاری با تاکید بر اینکه در اقتصاد دانش بنیان هیچ غول چراغ جادویی وجود ندارد که با یک حرکت همه چیز را درست کند، بلکه همه مشکلات می تواند در یک  حرکت و سیاست درست به نتیجه برسد، اظهار کرد: در حوزه نانو سال قبل ۴ هزار میلیارد تومان و در سال جاری ۱۲ هزار میلیارد تومان فروش داشتیم و تا پایان سال می توان به فروش ۲۰ هزار میلیارد تومانی برای شرکت‌ها فکر کرد.

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری جایگاه تولید علم نانوی ایران در جهان را رتبه چهارم عنوان کرد و ادامه داد: این تکنولوژی طی ۲۰ سال اخیر از سالی ۱۰ مقاله اکنون به مرحله‌ای رسیده که ۳۴ مقاله در روز منتشر می‌شود و این یک اتفاق بزرگ است.

وی تاکید کرد: توسعه علمی در حوزه نانو باعث شده کشور را در جایگاه چهارم قرار دهد که اینها تاکنون وجود نداشته و این نشان از پیشرفت در حوزه نانو تکنولوژی دارد.

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری با تاکید بر اینکه ما نیاز به یک زیست بوم برای توسعه فناوری داریم و خوشحالم که این زیست بوم در سالهای اخیر  به خوبی در حال حرکت است، ادامه داد: اما در این مسیر نیاز به حمایت‌ها و سیستم‌های مالی درست در قالب بورس و وام وجود دارد.

وی با تاکید بر اینکه اکنون در مرحله‌ای هستیم که ادبیات رؤسای دانشگاه ها تغییر کرده و نمایندگانی داریم که به حوزه کارآفرینی وارد هستند، اضافه کرد: اکنون نمایندگان مجلس روی مفاهیم زیست بوم نوآوری آگاهی کامل دارند و نتیجه این آگاهی را می‌توان در قانون جهش تولید که به تازگی به تصویب رسیده، دید.

ستاری در خصوص این قانون گفت: قانون جهش تولید دانش‌بنیان در مجلس مصوب شده که با حمایت شورای نگهبان می‌توانیم اجرای آن را آغاز کنیم؛ این قانون طی سه سال تدوین شد و جزو یادگاری‌های ۱۵ سال آینده خواهد بود، زیرا ظرفیت‌های قانونی دانش‌بنیان‌ها تاکنون محدود بوده است.

وی با بیان اینکه نوآوری با قانون سازگار نیست، گفت: پیاده سازی تاکسی اینترنتی با هیچ قانونی سازگاری ندارد و اگر اکوسیستم نوآوری در کشور حاکم نباشد، نمی‌توانیم شاهد رسوخ نوآوری در همه حوزه‌ها باشیم.

ستاری با تاکید بر اینکه سربازهای ما در مبارزه تغییر در اکوسیستم نوآوری، استارت‌آپ‌ها و شرکت های دانش بنیان هستند که می‌توانند به کشور در راستای تغییر نگرش‌های اقتصادی کمک کنند، گفت: امیدواریم با حمایت دولت اتفاقات خوبی در این زمینه ها رخ دهد.

وی در خصوص فعالیت‌های ستاد نانو گفت: این ستاد با بی پولی و دست تنگی اتفاقات حوزه نانو تکنولوژی را رقم زده است؛ از سوی دیگر بودجه معاونت علمی هم در حد یک معدن نیست، در حالی که ما با این همه معدن فکری و مغزی سر و کار داریم.

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری با تاکید بر اینکه ما در تشکیل این اکوسیستم تاثیرگذار هستیم، گفت: اما بخش خصوصی سرمایه‌گذار در حوزه تکنولوژی است که این اقدامات در کشور جاری شده است.