الیاف ایران‌ساخت به توسعه ارتباطات نوری کمک کرد

تولید انواع فیبرنوری و اتصالات خاص فیبرنوری پرسرعت 12 تا 144 رشته‌ای سهم قابل توجهی در بخش ارتباطات نوری دارد و این محصول اکنون در داخل کشور تولید می‌شود.

مهدی کاکایی رییس هیئت مدیره شرکت دانش بنیان سومیکو، از طراحی و تولید انواع فیبرنوری و اتصالات خاص فیبرنوری پرسرعت گفت و ادامه داد: با توسعه شبکه تلفن و اینترنت خانگی مبتنی بر فیبرنوری، سالانه بالغ بر ۱۴۵ میلیون قطعه از انواع محصولات در بخش ارتباطات نوری مورد نیاز است. بر همین اساس، تلاش کردیم تا با تولیداتمان، بخشی از نیاز کشور را با محصولات ایران‌ساخت تامین کنیم. سهم این شرکت 10 تا 15 درصد نیاز بازار است، البته این میزان با توجه به برنامه‌های توسعه صنعت مخابرات و اپراتورهای همراه در نظر گرفته شده است.

این فعال فناور، به تولید اتصالات خاص فیبر نوری پرسرعت 12 تا  144 رشته‌ای اشاره کرد و ادامه داد: مورد مصرف و کاربرد این محصول در صنایع اپتیک و در حوزه مخابرات، انتقال و مراکز داده، صنایع نظامی پیشرفته، راهبردی و همچنین نسل‌های شبکه ارتباطی موبایل است.

مزیت نوآورانه

نمونه خارجی این نوع محصولات، با قیمتی بسیار بالاتر از تولید داخل قابل خریداری است. نمونه ایران‌ساخت محصولات فیبر، تا کنون در حد تولید اتصالات 4 رشته‌ای بوده و بیش‌تر از آن نمونه داخلی وجود نداشت اما با توسعه فناوری بومی و توانمندی در اتصال الیاف نوری بیش از 4 رشته به طور همزمان،که منحصر به این شرکت دانش‌بنیان است، نسبت به سایر تولیدات مزیت رقابتی ایجاد شد.

این محصولات  25 تا ۳۰ درصد ارزان‌تر از نمونه خارجی عرضه و به راحتی در داخل کشور تولید می‌شود. با وجود آن‌که در زمان شیوع کرونا، اکثر مشاغل با کاهش تولید و تعدیل نیروی انسانی مواجه بودند، ، شرکت سومیکو توانست زمینه اشتغال را برای ۵۰ نفر به طور مستقیم و ۶۰ نفر به صورت غیر مستقیم ایجاد کند.

برنامه صادراتی

برنامه صادرات محصولات فیبر نوری تولیدی این شرکت، پس از تامین نیازهای اولیه کشور در برنامه‌های توسعه‌ای شرکت سومیکو است.  اکثر کشورهای پیرامونی ایران، نیازمند چنین محصولاتی هستند که دارای قیمت مناسب و کیفیتی در حد استاندارد بین المللی باشند.

تولید، صادرات و توسعه فناوری

این فعال فناور، با بیان این‌که باور و ایمان به توان مهندسی طراحی و تولید داخلی از طرف متقاضیان و حمایت دولت از شرکت‌های خصوصی لازمه توسعه محصولات دانش‌بنیان ایران‌ساخت است ادامه داد: با وجود هزینه های بالا در واحد مهندسی و تحقیق و توسعه، ایجاد چترحمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان برای توان نگهداری نیروی کار متخصص، تامین اعتبار با نرخ سود پایین و تنفس لازم در پرداخت برای خرید ماشین آلات تخصصی، از مهم‌ترین نیازهای فعالان زیست‌بوم نوآوری و فناوی است.