استفاده از ظرفیت های فناورانه شرکتهای دانش بنیان برای رفع نیازهای حوزه کشاورزی
ششمین نمایشگاه بین المللی کشاورزی در حالی برگزار شد که برای رفع نیازهای حوزه کشاورزی از ظرفیت شرکتهای دانش بنیان وفناور کمک گرفته خواهدشد.
ایمان اعیانی کارشناس ارشد مرکزشرکت ها و موسسات دانش بنیان اظهار کرد:ششمین نمایشگاه بین المللی کشاورزی که با هدف شناسایی نیازهای فناورانه حوزه مکانیزاسیون، ماشین آلات و تجهیزات کشاورزی برگزار شده است که در این بین همکاری های بین سه ارگان معاونت علم فناوری ریاست جمهوری، جهاد کشاورزی و مرکز همکاری ریاست جمهوری برای شناسایی این نیازها صورت گرفته است.
او افزود: با توجه به این که برخی صنایع بزرگ در حوزه کشاورزی با نیاز های فناورانه ای از قبیل ماشین آلات، دیجیتال و غیره مواجه هستند که همین امر سبب شد تا در این نمایشگاه غرفه ای تحت عنوان، غرفه شناسایی نیازهای فناورانه توسط سه ارگان معاونت علم و فناوری، مرکز همکاری ریاست جمهوری و مرکز توسعه مکانیزاسیون جهاد کشاورزی به صورت مشترک دریافت شود تا بعد از شناسایی نیاز های اساسی شرکت های دانش بنیان به حل این نیاز ها پرداخته شود.
اعیانی بیان کرد: برای حل مشکلات حوزه کشاورزی باید به دو بخش نرم افزاری و سخت افزاری توجه کرد. به عنوان مثال مشکلات حوزه زراعت و آبیاری را می توان با دیجیتال سازی و هوشمند سازی صنایع کشاورزی برطرف کرد که این کار با ورود فناوری به حوزه کشاورزی انجام خواهد شد.
او گفت: همچنین ما در تلاشیم تا به کمک شرکت های دانش بنیان به حل مسئله ساخت قطعات ماشین آلات کشاورزی بپردازیم.
این کارشناس ارشد مرکزشرکت ها و موسسات دانش بنیان افزود: از بین سه ارگان حاضر معاونت علم و فناوری که از جمله وظایف آن توسعه و ورود فناوری جدید به حوزه صنایع مختلف است سعی دارد تا ازطریق برگزاری رویداد های فناورانه به شناسایی نیازها بپردازند و درنهایت با بهم رسانی شرکت های دانش بنیان به صنایع حوزه کشاورزی مشکلات و خلاء های موجود را برطرف کند.
او با اشاره به این که موضوع کشاورزی و امنیت غذایی به عنوان یک مسئله استراتژیکی درکشور شناسایی میشود گفت: که نه تنها این موضوع برای معاونت علم و فناوری حائز اهمیت است بلکه بودجه های مشخصی برای این حوزه در نظر گرفته شده است.
اعیانی تصریح کرد:برای نفوذ فناوری به حوزه کشاورزی ابزار های متعددی لازم است که قرار گرفتن سه ارگان معاونت علم فناوری ریاست جمهوری، جهاد کشاورزی و مرکز همکاری ریاست جمهوری در کنار یکدیگر شرایط بسیار خوبی را برای استفاده از این ابزارها فراهم کرده است.
او درنهایت یادآور شد: تقاضیان فناوری، شرکت های دانش بنیان و کارگزاران تخصصی سه عامل اصلی در تبادل فناوری اطلاعات هستند که درتلاشیم با توسعه و ایجاد ارتباط بین آنها بسیاری از مشکلات برسرراه صنایع بزرگ را برطرف کنیم.
سعید عواطفی امجد بیان کرد:مرکز همکاری های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری، یکی از نهادهایی است که از اوایل دهه ۶۰ در حوزه علم و فناوری مشغول به فعالیت بوده و در کنار فعالیتهای گذشته خود به حوزه تقاضا محوری هم ورود یافته است.
او گفت: برای پیشرفت هر کشوری لازم است تا فناوری به حوزه های مختلف بازار رسوخ یابد اما با توجه به این که نگاه تک بعدی تکنولوژی محور در دنیا منسوخ شده، دیدگاهی مبنی بر بازار و تقاضا جایگزین آن شده است. که در این دیدگاه ابتدا باید تقاضا و بازار شناسایی شود و سپس برای حل نیازها توسعه فناوری را داشته باشیم.
او افزود: مرکز همکاری های ریاست جمهوری سعی دارد تا و نیازهای فناورانه از طریق اکوسیستم داخلی برطرف کند و به همین دلیل همکاری خود را با سازمانهای مختلفی از قبیل معاونت علمی و فناوری، صندوق نوآوری شکوفایی، وزارت صنعت و شورای عالی عتف آغاز کرد. همچنین از سال ۹۷ نمایشگاههایی تحت عنوان نمایشگاه ارائه معکوس رویدادهای تقاضا محور شکل گرفت که نمایشگاه تقاضا محور در حوزه صنایع هوایی از جمله آنها بود.
او درنهایت یادآور شد: نیازهای که تا امروز شناسایی شده است در حد عنوان است و در ادامه باید مذاکراتی انجام شود تا به زبان قابل درک و قابل فهمی برای اهالی علم برای شرکت های دانش بنیان و دانشگاهیان ترجمه شود.
ارسال به دوستان