انعقاد ۴ قرارداد تولید تجهیزات مخابراتی و الکترونیکی بندری با شرکتهای دانش بنیان
طی مراسمی در سازمان بنادر و دریانوردی کشور، ۴ قرارداد ساخت تجهیزات الکترونیکی و مخابراتی بین شرکتهای دانشبنیان و این سازمان امضا شد.
طراحی و ساخت سامانه راداری تحلیل رفتار موج و راهاندازی آن در سایت بندر چابهار؛ ساخت فرستنده ناوتکس برای بندر فریدونکنار؛ ساخت ۱۰ دستگاه مدولاتور و ۱۰ دستگاه مادربرد رادار ترما برای بنادر شهید رجایی و امام خمینی (ره) و ایجاد سامانه یکپارچه آنلاین کنترل و نظارت بر عملکرد لایروبها در بندر شهید رجایی، چهار پروژهای است که برای اولین بار در بنادر کشور سرمایهگذاری و اجرایی میشود.
این مراسم با حضور محمد صادق خیاطیان یزدی؛ رئیس مرکز شرکتها و مؤسسات دانشبنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، محمد راستاد؛ مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی و مدیران شرکتهای دانشبنیان برگزار شد.
در ابتدای این مراسم رئیس مرکز شرکتها و مؤسسات دانشبنیان گفت: یک دهه از تصویب قانون حمایت از شرکتهای دانش بنیان میگذرد و با توجه به افزایش توانمندی شرکتهای دانش بنیان، امروزه اعتماد و استقبال خوبی از این شرکتها صورت میگیرد.
وی افزود: در حال حاضر ۶ هزار شرکت دانشبنیان در حوزههای مختلف مشغول به کار هستند که در توسعه اقتصاد و فناوری و همچنین اشتغالپایدار در کشور بسیار موثر هستند.
دبیر کارگروه ارزیابی و تشخیص شرکت ها و موسسات دانش بنیان با اشاره به مجوز ترک تشریفات قانون برگزاری مناقصات برای تولید بار اول اقلام راهبردی که از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری صادر می شود گفت: تا پیش از این، دستگاه ها برای عقد قرارداد با شرکت های فناور به منظور تولید بار اول تجهیزات فناورانه خود با مشکلات و موانع بسیاری مواجه بودند و قوانین موجود از این اقدام مهم حمایت نمی کرد. لذا مجوز ترک تشریفات قانون مناقصات یکی از نیازهای مهم و اساسی دستگاههای اجرایی کشور است. ایشان با دعوت از تمامی دستگاه های اجرایی برای استفاده از این مجوز، بر اهمیت فرهنگ خرید کالای داخلی تاکید کردند و افزودند: نتیجه اجرای این پروژه ها فراتر از ساخت یک تجهیز است و با اجرای این طرح ها در انتهای هر پروژه یک تولید کننده برخوردار از دانش تولید، تجهیزات تست و مجوزها و تاییده های لازم برای تولید پایدار آن محصول را خواهیم داشت.
وی ابراز امیدواری کرد از طریق این مجوز زمینه حقوقی مناسبی را برای تامین کالاهای فناورانه و پیشرفته مورد نیاز دستگاه ها از طریق توانمندی شرکت های دانش بنیان فراهم شده و فرهنگ خرید از داخل را در کشور نهادینه شود.
عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی ادامه داد: هم اکنون ۳۷ مجوز برای ترک تشریفات قانون برگزاری مناقصات توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری صادر و به دستگاههای متقاضی ابلاغ شده است که ارزش آن بیش از 30 میلیون دلار است. همچنین بیش از 20 مورد از این موارد تا کنون به مرحله عقد قرارداد رسیده است و پیگیری ها برای رسیدن سایر مجوزهای صادر شده به مرحله قرارداد ادامه دارد.
وی با اشاره به میزان صرفه جویی ارزی حاصله از این پروژه ها افزود: در صورت به ثمر نشستن این طرح ها، نه تنها سالانه حدود ۳۳۰ میلیون دلار صرفهجویی ارزی عاید کشور خواهد شد، بلکه امکان تامین مطمئن و دریافت خدمات پس از فروش از شرکت های داخلی سازنده تجهیزات فناورانه فراهم خواهد آمد.
دکتر خیاطیان یزدی در انتهای صحبت های خود گفت: ۴ قراردادی که امروز با استفاده از این مجوز و با شرکتهای دانشبنیان امضا شد می تواند صرفهجویی ارزی بسیاری درحوزه ساخت تجهیزات بندری و مخابراتی به ارمغان آورد.
ارسال به دوستان