لایه‌های پلیمری تولید شده در ایران تصفیه فاضلاب را تسهیل می‌کنند

با استفاده از غشاهای پلیمری ساخت ایران، زمینه برای تسریع در تصفیه فاضلاب‌ها فراهم می‌شود.

تصفیه آب یکی از مهم ترین دغدغه‌های اساسی جامعه جهانی به شمار می‌رود و فناوری‌های پیشرفته مانند فناوری غشایی، ظرفیت مناسبی برای کمک به این حوزه فراهم کرده است.

در کشورمان نیز با توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان و فناوری‌های پلیمری، فناوری غشاهای تولید شده در صنایع تصفیه فاضلاب، تصفیه آب‌های صنعتی و بازچرخانی آب برای سامانه‌های بایورآکتور و غشایی به کمک احیای منابع آبی آمده است.

از این غشاها در صنایع آب شیرین‌کن و تامین آب شرب استفاده می‌شود. تعدادی از شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور، با حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، با استفاده از مواد پلیمری، زمینه را برای تولید غشاهای ایران‌ساخت فراهم کرده اند. این غشاها، با توجه به کاربرد آن از جنس پلیمرهای PVDF و PS با فرمولاسیون خاص تهیه شده و در صنایع مختلف به‌کار گرفته می شوند.

غشا به عنوان فازی که اجزای جدا شونده در محلول با سرعت های متفاوت از آن عبور می کنند در سیستم تصفیه تعریف می شود. در این فرآیند معمولا تغییر فازی صورت نمی گیرد و محصولات نیز در همدیگر قابل مخلوط شدن هستند.  نیروی محرکه لازم در فرآیندهای غشایی می تواند به صورت اختلاف غلظت، فشار، دما و پتانسیل الکتریکی باشد و روند تصفیه را ممکن سازد.

این غشاها می‌توانند ضمن حذف کردن جامدات حل شده، مواد آلاینده را از آب حذف کنند. همچنین کاهش میزان آلودگی آب‌، کمک به شفافیت و سلامت آب از ویژگی‌هایی است که این غشاها به ارمغان می‌آورند.

معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری با حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور که در زمینه تصفیه آب و بازگردانی آب‌ها به چرخه مصرف فعالیت دارند، حمایت می‌کند.