امکان تولید محصولات پیچیدهتر برای دانشبنیانها تسهیل میشود
ارتقای تولید دانشبنیان محصولات در کسبوکارهای صنعتی و معدنی به تحقق شعار سال کمک میکند و میتواند زمینهساز توسعه کشور باشد.
همین هدف موضوع مادهای از آییننامههای اجرایی هیات وزیران برای اجرایی شدن قانون جهش تولید دانشبنیان بدل شده است و دستگاههای مرتبط برای تحقق آن باید با یکدیگر همکاری و همافزایی کنند.
در این ماده اجرایی آمده است که به منظور ارتقای تولید دانشبنیان در بنگاههای تولیدی و کسبوکارهای صنعتی-معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت موظف است با همکاری دستگاههای ذیربط و استفاده از ظرفیت مشوقهای قانونی، نسبت به اجرای برنامههای توسعه فناوری در بخش صنعت، معدن و تجارت اعلامی اقدام کند.
برنامههایی چون «ارتقای تحقیق و توسعه در بنگاه های بزرگ»، «توسعه ماشینسازی پیشرفته»، «ماشینآلات و تجهیزات نسل 4»، «نوسازی خطوط تولید»، «خلق توانمندی نوآوری در بنگاه های کوچک و متوسط»، «همکاری با شرکتهای بزرگ و بین المللی شدن بنگاه ها»، «ورود بنگاه ها به محصولات پیچیدهتر و دارای ارزش افزوده بالاتر» و «گذر ار سرهمبندی به نوآوری» اقدام کند.
فلسفه قانون حمایت از شرکتها و موسسات دانشبنیان که در سال ۸۹ به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید، کمک به رشد شرکتهای دانشبنیان بود؛ همان کسبوکارهایی که به توسعه و تجاریسازی فناوری پیشرفته در قالب انواع محصولات و خدمات مشغول هستند. این قانون را میتوان بستهای متنوع از حمایتها، معافیتها و مشوقها در راستای توسعه فناوری بومی دانست.
ارسال به دوستان