استفاده بهینه از توان دانشبنیانها نجات دهنده صنعت گاز
همایش پتروفن با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییس جمهوری، تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و فعالان و شرکتهای دانشبنیان صنعت پتروشیمی آغاز به کار کرد.
سید محسن دهنوی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در این همایش ملی، گفت: مقام معظم رهبری چند سالی است که بر دانشبنیان شدن صنایع بزرگ تاکید دارند. این راهکار میتواند توسعه صنایع را تضمین کند.
وی افزود: صنعت بالادستی در حوزه پتروشیمی باید به تکمیل زنجیره ارزش این عرصه ورود کند چون در بسیاری از مواقع صنایع پایین دستی جسارت این کار را ندارند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی همچنین گفت: مجلس آماده است تا هرگونه تسهیلات و امکاناتی که نیاز است در اختیار مجموعه های فعال در صنعت پتروشیمی و هلدینگ خلیج فارس برای تکمیل پروژه زنجیره ارزش این صنعت قرار دهد.
آینده صنعت گاز را با ورود دانشبنیانها تضمین کنیم
مالک شریعتینیاسر سخنگوی کمیسیون انرژی نیز در این مراسم، گفت: کمیسیون انرژی گزارشی از وضعیت نامطلوب و ناتراز گاز در کشور به مجلس ارائه کرده و نسبت به آینده نامعلوم و بد گاز هشدار داده است.
وی افزود: در این گزارش تاکید شده که اگر ۳ راهکار مهم را از یاد ببریم، به زودی با چالشهای جدی در صنعت گاز مواجه خواهیم شد. اولین راهکار این است که خود شرکت ها به سرمایه گذاری در توسعه میادین گازی و افزایش تولید ورود کنند.
سخنگوی کمیسیون انرژی همچنین بیان کرد: مدیریت مصرف و پیشگیری از اتلاف انرژی و استفاده بهینه از توان دانش بنیان ها نیز دو راهکار دیگر رهایی صنعت گاز از آینده خطرناک و هشداردهنده پیش بینی شده برای آن است.
شریعتی معتقد است که ۷۰ درصد زنجیره ارزش پتروشیمی را می توان با توان داخلی و بومی موجود؛ تامین کرد.
شرکتهای دانشبنیان به تحقق اقتصاد مقاومتی کمک میکند
عبدالعلی علیعسگری مدیرعامل هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس نیز در این مراسم با اشاره به اینکه افزایش سهم شرکتهای دانش بنیان در کشور میتواند اقتصاد مقاومتی را ارتقا دهد، گفت: نفوذ شرکتهای دانش بنیان در شرکتهای بزرگ باید ارتقا پیدا کند.
وی افزود: ایران کشوری است که به دلیل ظلمهایی که به آن شده عقب مانده و اکنون در دوره طلایی پیشرفت هستیم.
علیعسگری با بیان اینکه افزایش سهم شرکتهای دانش بنیان در کشور میتواند اقتصاد مقاومتی را ارتقا دهد، افزود: افزایش سهم دانش بنیان در تولید ناخالص داخلی هدف بزرگی است.
وی به نفوذ دانش بنیان در شرکتهای بزرگ اشاره کرد و ادامه داد: اگر صنعتی فناور نباشد از تجارت عقب میماند و سودآوری آن کاهش پیدا میکند.
مدیرعامل هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس تاکید کرد: برخی شرکتهای پتروشیمی فعالتر بودند و سایر شرکتها نیز باید به سمت دانش بنیان شدن بروند.
وی با اشاره به راهاندازی مراکز نوآوری در مجتمعهای پتروشیمی، گفت: برای ارزیابی شرکتها که چه میزان به سمت دانش بنیان شدن میروند اقداماتی انجام شده است.
وی با بیان اینکه گسترش این معنا فرهنگ نوآوری را گسترش میدهد، افزود: فرهنگ نوآوری باید رشد کند. در گذشته به سمت صنایع پاییندستی حرکت نکردهایم و باید زنجیره ارزش را توسعه دهیم.
ارسال به دوستان