صادرات محصولات دانشبنیان افزایش مییابد
اقتصاد مبتنی بر صادرات منابع طبیعی چند سالی است که رونق سابق را ندارد و تلاشها به سمت توسعه اقتصادی است که بر پایه علم و فناوری بنا نهاده شده است.
اقتصاد دانشبنیان و فناور محوری که اساس و بنای آن را دانش، تفکر و تخصص تشکیل میدهد. این نوع از تبادلات اقتصادی چندان وابستگی مستقیمی به نفت و معادن زیرزمینی ندارد و بر نیروی انسانی و قدرت تولید و دانش آن تکیه میکند.
ماموریت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان نیز بر همین هدف تاکید دارد و به دنبال توسعه علمی و اقتصادی کشور با استفاده از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان و فناوری است که چند سالی است به یکی از بازیگران مهم و اصلی اقتصادی کشور بدل شده اند.
قانون جهش تولید دانشبنیان هم از جمله ابزارهای کاربردی است که با تصویب آن در سال جاری در مجلس شورای اسلامی به سازوکاری کارآمد برای توسعه کسبوکارهای دانشبنیان و فناور بدل شده است. قانونی که با آییننامههای اجرایی مصوب؛ همه دستگاههای دولتی را پای کار آورده و آنها را بر اساس تکالیف قانونی خود موظف به اجرایی کردن این قانون کرده است.
یکی از بندهای آییننامههای اجرایی بر صادرات محصولات دانشبنیان تاکید دارد محصولاتی که با استفاده از دانش تولید میشوند و همیشه جای پیشرفت دارند و مانند منابع طبیعی تمام نمیشوند.
بر همین اساس هیات وزیران، وزارت صنعت، معدن و تجارت را موظف کرده تا با همکاری گمرک جمهوری اسلامی ایران و معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری؛ جزییات هشت رقمی طبقه بندی نظام هماهنگ توصیف و شناسهگذاری کالاهای دانشبنیان را به گونهای توسعه دهد که امکان گزارشگیری از آمار واردات و صادرات قطعی محصولات دانشبنیان به تفکیک شناسه فراهم شود.
ارسال به دوستان