هوشمندسازی بانک‌ها با کمک شرکت‌های دانش‌بنیان انجام می‌شود

اصلاح ساختار بانک‌ها بهترین شیوه برای پیشگیری از بروز تخلفات و جرائم بانکی است و می‌تواند خدمت رسانی این مجموعه‌های اقتصادی به مردم و متقاضیان را بهینه‌تر و کارآمدتر کند. امید است با ورود شرکت‌های دانش‌بنیان به این حوزه انجام فرآیند هوشمندسازی تسریع شود.

بر اساس آمارهای موجود؛ ایران یکی از کشورهای دارای بالاترین تعداد بانک در جهان است و امروز این بنگاه‌های اقتصادی در تراکنش‌های مالی و پولی، اداره کشور و زندگی روزمره مردم نقش پررنگ و مهمی دارند به همین دلیل اصلاح ساختار نظام بانکی ضرورتی است که به عوامل و پارامترهای متعددی وابسته است.

برخی کارشناسان معتقدند؛ ارتقای نظارت‌ها و هوشمندسازی پایش بانک‌های دولتی و موسسات اعتباری بهترین مسیر برای کاهش تخلفات و جاریم بانکی است. نظارت‌هایی مستمر و مداوم با سامانه‌های هوشمند و کارآمد.

قانون جهش تولید دانش‌بنیان همین هدف را به عنوان تکلیفی برای بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و وزارت امور اقتصادی و دارایی مشخص کرده تا با کمک شرکت‌های دانش‌بنیان بتوانند به این حوزه ورود و گام‌های فناورانه مورد نیاز را بردارند.

در این آیین‌نامه آمده است که این دو نهاد مکلفند به منظور ارتقا و هوشمندسازی توان نظارتی با هدف ارتقای شفافیت و پیشگیری از تخلفات و ناکارآمدی بانک ها و موسسات اعتباری و نظارت مالی، نسبت به ایجاد سامانه‌های هوشمند با استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان اقدام کنند.